برگزاری مسابقات والیبال بانوان میان ولایات کابل و هرات

جام مسابقات والیبال بانوان تحت نام به خشونت علیه زن نه بگوئید، در هرات برگزار گردید. در این مسابقات که از سوی فدراسیون والیبال هرات راه اندازی شده است، یک تیم از والیبالران مرکز و 5 تیم از ولایت هرات طی سه روز به رقابت خواهند پرداخت.

مسئولان فدراسیون ولایتی والیبال هرات میگویند: این مسابقات به منظور تشویق خانواده ها برای حمایت از دختران به ورزش راه اندازی شده است، تا به اینگونه به خشونت علیه زن نه بگویند.

به گفته ی مسئولان، زنان حق دارند ورزش کنند و مردان میبایست زنان را حمایت و تشویق نمایند تا به ورزش دلخواه شان روی بیاورند.

سید عبدالرحیم سادات معاون ولایتی فدراسیون والیبال کشور میگوید: به همین منظور مسابقات والیبالی با اشتراک یک تیم از دختران کابل مرکز کشور و 5 تیم از دختران ولایت هرات، راه اندازی شده است.

قرار است این مسابقات به مدت سه روز ادامه یابد و در پایان چند تن از دختران والیبالر ولایت هرات، برای عضویت در تیم میلی والیبال کشور انتخاب شوند.

از سوی هم شماری از بانوان ورزشکار ولایت های هرات و کابل که دراین مسابقات شرکت کرده اند، ضمن خرسندی از راه اندازی این مسابقات، از مشکلات موجود سد راه شان نیز شکایت دارند.

درهمین حال محمد عارف پیمان مدیر نشرات المپیک افغانستان مشکلات گذشته را میپذیرد و تاکید دارد که به زودی زمینه فعالیت و حمایت بیشتر بانوان را در رشته های مختلف ورزشی در کشور فراهم میسازند.

قرار است این مسابقات به مدت سه روز ادامه داشته باشد و در پایان چهره های برتر برای عضویت در تیم ملی والیبال کشور گزئنش شوند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top