نگرانی باشنده گان هرات از افزایش نا امنی و اختطاف ها در این ولایت

شماری از باشنده گان هرات، اتحادیه های سکتور خصوصی دریک تجمع از بدتر شدن وضعیت امنیتی درهرات شکایت نموده، نهادهای امنیتی را درخصوص جلوگیری از ناامنی‌ها و جرم‌های جنایی ناتوان می‌دانند.

دراین تجمع هفت صرافی که به تازه گی از قید آدم ربایان آزاد شده اند، نیز شرکت کرده و از آنچه کم کاری نیروهای امنیتی در رهایی آنان از چنگ آدم ربایان و به کیفر نرسیدن آدم ربایان می خوانند، سخت شکایت دارند.

این صرافان می‌گویند، چهل روز را در بند آدم ربایان گذراندن و سرانجام در بدل پرداخت شانزده میلیون افغانی از بند رها شدند.

آنان از ارگان های عدلی و قضای میخواهند، تا اختطافگرانی را که اکنون در بازداشت بسر میبرند، به کیفر برسانند و شدیدآ مجازات کنند.

از سوی هم برخی از نماینده گان بخش خصوصی و باشنده گان هرات دریک گردهم آئی از آنچه افزایش جرایم به ویژه دزدی های مسلحانه و آدم ربایی ها در این ولایت می خوانند، نگران استند.

درهمین حال پولیس هرات می‌گوید، که وضعیت امنیتی این ولایت بهبود یافته و در چند ماه گذشته نیز صدها مجرم بازداشت شده است.

عبدالاحد ولی زاده سخنگوی پولیس هرات میگوید: طی سال روان بیش از یک هزار و 800 تن به اتهام جرایم گونه گون بازداشت شده اند.

رئیس اداره ی سارنوالی استیناف هرات نیز تاکید می کنند که با عاملان جرایم در این ولایت به گونه ای جدی برخورد شده است.

پولیس هرات می گوید: بیشتر افرادی که به اتهام جرایم گونه گون در این ولایت از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند، مجرمان متکرر استند.

آدم ربایی ها و دزدی های مسلحانه در شهر هرات همواره از نگرانی های جدی باشنده گان این ولایت بوده اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top