ختم مسابقات والیبال دختران تحت نام جام صلح برای زنده گی درهرات

رقابت های ورزش والیبال بانوان هرات زیر نام” صلح برای زندگی” که از بیست روز به این طرف آغاز گردیده بود، با قهرمانی تیم ماندگار پایان یافت.

این رقابت ها که میان تیم های برتر هرات جربان داشت امروز با رویاروی تیم های  ماندگار و تابان خاتمه یافت.

در بازی فینال این مسابقات تیم ماندگار توانست باامتیاز سه بر یک تیم تابان را شکست دهد.

سید عبدالرحیم سادات معاون ولایتی فدراسیون والیبال افغانستان میگوید: این مسابقات هدف از این رقابت ها گزینش چهره های برتر والیبال دختران بمنظور انتخاب تیم منتخب والیبال دختران وتشویق بانوان برای تداوم ورزش و اشتراک آنان در مسابقات بین ولایتی در کابل عنوان میکنند.

از سوی هم بانوان ورزشکار  که هدف از راه اندازی این مسابقات را حمایت از صلح عنوان میکنند، خواستار ختم جنگ و بر قرار صلح  درسطح کشور هستند.

این بانوان میگویند، دختران در سال های اخیر دست آورد های زیادی را در عرصه ورزش در سطح  کشور داشته اند اما اکنون تلاش می نمایند، با راه اندازی چنین  مسابقات پیام صلح را  نهادینه سازند.

بانوان ورزش کار در هرات همچنان از نبود امکانات، نبود میدان های خاص ورزشی برای دختران و کم توجهی مسولان مرکز کشور برای برگزاری مسابقات در سطح ملی وبیرون از کشور را از چالش های  پیش روی شان عنوان می کنند.

بگفته ی مسئولان فدراسیون والیال زون غرب کشور، هم اکنون بیشتر از 12 تیم بانوان والیبالر در ولایت هرات بگونه رسمی فعال میباشند و ده ها تیم دیگر از دختران بگونه غیر رسمی  مصروف ورزش والیبال هستند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top