خواست باشنده گان هرات از دولت و طالبان؛ در جریان مذاکرات صلح، آتش بس اعلان کنید!

درحالیکه مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان به مرحله ی اساس خود رسیده است، شماری از باشنده گان هرات وفعالین مدنی میگویند: طالبان باید به توافقات مذاکرات صلح احترام بگذارند.

فعالین مدنی و علمای هرات، از طالبان میخواهند تا به توافقات مذاکرات صلح احترام بگذارند و از خشونت دست بکشند.

آنان از دولت افغانستان و طالبان میخواهند، تا در جریان مذاکرات صلح آتش بس اعلان کنند و به جنگ جاری پایان دهند و تاکید دارند که طالبان نباید در جریان مذاکرات صلح به حملات دهشت افگنی و تروریستی ادامه دهند، درغیر آن نیروهای امنیتی افغان به حمایت مردم افغانستان، در مقابل آنها خواهند جنگید.

سید اشرف سادات یکتن از فعالین مدنی درهرات میگوید: اگر طالبان در جریان مذاکرات صلح همچنان به حملات دهشت افگنی و کشتار مردم ادامه دهند، بر اعتبار و اعتماد خودشان لطمه وارد میکنند.

وی تاکید دارد، در صورتیکه طالبان به اعمال تخریب کارانه ی شان ادامه دهند، بیشتر مورد نفرت و انزجار مردم افغانستان قرار خواهند گرفت و نیروهای امنیتی و دفاعی از کشور و مردم شان دفاع خواهند نمود.

درهمین حال شماری از علمای دینی درهرات میگویند: جنگ جاری در کشور هیچ جایگاه شرعی ندارد و طالبان نباید بیشتر از این باعث از دست رفتن جوانان کشور شوند.

آنان از دولت افغانستان و طالبان میخواهند، تا در جریان مذاکرات صلح آتش بس اعلان کنند و به جنگ جاری پایان دهند.

مولوی خلیل الله میگوید؛ که بر مبنای حکم قرآن، کشتن انسان ها مردود است و طالبان و نیروهای دولتی نیز تحت هیچ شرایطی نباید، باعث کشتن همدیگر و مردم بیگناه شوند.

مولوی عبدالبصیر عضو شورای علمای حوزه غرب؛ از گروه های درگیری میخواهند، اکنون که مذاکرات صلح به مراحل اساس خود رسیده است، آتش بس اعلام کنند، تا دیگر جنگ باعث کشته و زخمی شدن کسی نشود.

این باشنده گان هرات تاکید دارند، که دولت افغانستان باید به خواست های مشروع و قانونی طالبان توجه نموده و برای عملی کردن آن اقدام نماید.

این درحالیست، که قرار بود، تا نشست مذاکرات صلح با اشتراک افغان ها به تاریخ 14 اپریل در دوحه پایتخت قطر برگزار شود، اما به روز چهار شنبه در دومین نشست شورای رهبری مصالحه فیصله شد تا این نشست از نوزدهم تا بیست ویکم اپریل برگزار گردد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top