مکاشفه در هرات رونمائی شد

کتاب “مکاشفه” با محتوای هنر وادبیات در ذهنیت انگلیسی” در هرات رونمائی شد.

مطالب این کتاب برگرفته شده از ده‌ها نوسینده‌‌ای غربی در باره ادبیات وهنر است، که توسط یکتن از روزنامه نگاران هرات گزینش و به زبان فارسی دری ترجمه شده است.

درمراسم رونمائی این کتاب برخی ازاستادان دانشگاه، تاکید کردند، که در سال های اخیر کمتر تلاشی در زمینه پژوهش و ترجمه کُتُب در سطح کشور صورت گرفته است.

در مراسم رونمائی از مکاشفه، “هنر وادبیات در ذهنیت انگلیسی” که شماری از استادان پوهنتون و فرهنگیان هرات حضور داشتند، تاکید کردند، که رونمای این کتاب از دو بخش یکی ترجمه و دیگر مطالب ناب در زمینه هنر وادبیات  هایز اهمیت است.

این کتاب برگرفته از آثار و دیدگاه ده ها نوسینده گان غربی است که  با 230 صفحه، طی مدت سه سال از سوی محمد قاضی زاده یکتن از پژوهشگران و روزنامه نگاران هرات گذینش واز زبان انگلیسی به فارسی دری ترجم شده است.

این نخستین اثرچاپی محمد قاضی زاده در حوزه ادبیات است، اما وی می گوید؛ که چندین کتاب دیگر در حوزه ادبیات کلاسیک فارسی و انگلیسی در دست کار دارد.

کتاب مکاشفه؛ هنر و ادبیات در ذهنیت انگلیسی توسط انتشارات «آن» نشر شده است و تاکنون ده‌ها عنوان کتاب از نویسندگان داخلی در این انتشارات نشر شده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top