تا دو روز دیگر تفاهم نامه ی استملاک زمین در مسیر پروژه تاپی آغاز میشود

مقام های ترکمنستانی درهمایش بیست وپنجمین سالگرد سیاست بی طرفی ترکمنستان وتاثیر مثبت آن روی روابط  ترکمن – افغان درهرات، از آماده گی برای آغاز کار پروسه استملاک زمین های مسیر لوله گاز تاپی خبرمیدهند. با این حال والی هرات از فراهم نمودن تسهیلات درجهت تسریع آغاز کارعملی این پروژ در این ولایت  اطمینان میدهد.

همایش بیست وپنجمین سالگرد بی طرفی ترکمنستان تحت نام “سیاست بی طرفی ترکمنستان وتاثیر مثبت آن روی روابط  ترکمن- افغان” در شهرهرات برگزار شد.

مقام های ترکمنستانی از امضا تفاهم نامه استملاک زمین های مسیر پایپ لین تاپی تاچند روز آینده در کابل  خبر میدهد.

بگفته آنان در طی ۳۰ ماه کار این پروژه در افغانستان تکمیل وبه بهره برداری سپرده خواهد شد.

امان اوف محمد مراد رئیس اجرایئه  تاپی میگوید:

ترجمه: در تماس اخیر بین رئیس جمهوران دوکشور،  رئیس ترکمنستان پیشنهاد کرده که کار ساخت پایپ لاین گاز تاپی در کنار آماده گی در بخش های دیگر، در مرحله بعدی از سرحد ترکمنستان تا استشن گاز در هرات عملی گردد.

مسوولان پروژه تاپی میگویند، قراراست یک میلیارد دالر امریکای از بانک آنکشاف آسیای درپروژه تاپی سرمایه گذاری صورت گیرد.

بااین حال سید عبدالوحید قتالی والی هرات از ایجاد تسهیلات برای آغاز کار عملی پروژه تاپی اطمینان میدهد.

در چهارم حوت ۱۳۹۶ خورشیدی کار پروژه تاپی با حضور مقامات با صلاحت کشورهای عضو تاپی درولایت  هرات آغاز شد.

درچارچوب این پروژه، گاز ترکمنستان از طریق افغانستان و پاکستان به هند انتقال داده میشود و از طریق خط لوله گاز تاپی سالانه ۳۳ میلارد متر مکعب گاز انتقال داده میشود، که افغانستان از این رهگذر سالانه بیشتر از ۴۰۰ میلیون دالر عواید بدست خواهد آورد.

بااین حال سفیر تام الاختیار کشور ترکمنستان درافغانستان  در همایش ۲۵ مین سالگرد بیطرفی کشور میگوید: که ترکمنستان در راستای حل وفصل مسایل مختلف افغانستان از راه های مسالمت آمیز آماده همکاری میباشد.

عوض اوف خواجه سفیر  تام الاختیار ترکمنستان در افغانستان میگوید:

ترجمه: ترکمنستان در فعالیت های بین المللی جهت تقویت صلح وامنیت وهمکاری در آسیای میانه بگونه فعال سهیم است.

ترکمنستان درهمسایگی شمال افغانستان قرار دارد واز طریق زمین  دو دروازه مرزی که یکی در بندر تورغندی هرات وبندر آغینه ولایت فاریاب دارد، طی چند سال گذشته قراردادها وتفاهم نامه های مختلف اقتصادی در حوزه ای، برق، خط آهن، راه لاجورد، گاز تاپی وپروژه تاپ را به امضا رسانده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top