ختم دوره‌ای آموزشی خبرنگاری جنگ در کشور ترکیه

یک دوره‌ای آموزشی زیر نام خبرنگاری جنگ برای 25 تن از خبرنگاران 12 کشور، از جمله افغانستان به همکاری آژانس همکاری‌های صدارت عظمای ترکیه (تیکا)، خبرگزاری آناتولی و اکادمی پولیس کشور ترکیه راه‌اندازی شده بود، ختم گردید.

این برنامه برای مدت 12 روز در کشور ترکیه راه‌اندازی شده بود که در آن آموزش خبرنگاری حرفه‌ای در حالات اضطرار و چگونگی سفر به ساحات آسیب دیده تدریس گردید.

شاهپور صابر خبرنگار رادیو آزادی و عضو کمیته امنیت و مصونیت خبرنگاران در حوزه‌غرب که در این برنامه شرکت کرده بود از تجربیات خود می‌گوید و این برنامه را یکی از موثرترین برنامه‌ها در کار خبرنگاری عنوان می‌کند.

او گفت در این مدت چیزهای زیادی از مصونیت جانی در حالات اضطرار آموخته است و افزود که آموخته‎هایش او را در کار خبرنگاری حرفه‌ای‌تر خواهد ساخت.

در همین‌حال عبدالقیوم پدرام قاضی‌زاده نماینده و خبرنگار تلویزیون جهانی آرزو و نماینده مرکز خبرنگاران افغانستان در حوزه‌غرب که در این برنامه شرکت کرده بود می‌گوید یکی از دشوارترین و در عین‌حال با ارزش‌ترین برنامه‌ها بود.

وی گفت تمامی آموزش‌ها از سوی پولیس ویژه‌ی ترکیه که با فنون خبرنگاری نیز آشنا بودند داده می‌شد و می‌تواند گفت آموزش‌های که سربازان ویژه فرا می‌گیرند به ما تدریس گردید.

آقای قاضی‌زاده افزود در این دوره آموزشی 25 خبرنگار از 12 کشور بودند که شش تن آنان از افغانستان که دو خبرنگار از ولایت هرات شرکت داشتند.

در همین‌حال علی ارغون چینار رییس آژانس همکاری‌های صدارت عظمای ترکیه (تیکا) در ولایت هرات می‌گوید خبرنگاران در افغانستان با انواع چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند و این برنامه‌ها در راستای کاری‌شان موثر است.

آقای چینار تاکید کرد که تلاش‌های اداره‌شان در جهت وسیع‌تر ساختن سطح آموزش جریان دارد و این برنامه برای خبرنگاران ادامه خواهد داشت.

قابل ذکر است که آموزش روانی و تکنیکی در حالات اضطراری، چگونگی سفر به مناطق آسیب دیده، حفظ مصونیت جانی در شرایط غیرعادی از جمله در خطوط جنگی و حوادث طبیعی از موارد عمده این برنامه آموزشی بوده است.

گزارش:  پدرام قاضی‌زاده

ویرایش: نذیر ایوبی

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top