افتتاح يك ليسه نسوان درولايت هرات به هزينه ي 15 مليون دالر آمريكايي

ساختمان جدید لیسه نسوان افغان ترک درولايت هرات، امروزازسوی معین وزارت معارف گشایش یافت. مسئولان معارف ولايت هرات ميگويند: اين مكتب به هزينه پانزده مليون دالرآمريكايي به كمك يك خانواده تركي تبار ساخته شده است.

ليسه افغان تركدرمراسمي كه به منظور افتتاح ساختمان ليسه نسوان افغان ترك درولايت هرات برگذارگرديده بود دوکتوراسدالله معین تربیه معلم وزارت معارف كشور، دوکتور داوود شاه سبا والی هرات مسئولين معارف،شوراي ولايتي وشمارزيادي ازاستادن وشاگردان معارف شركت كرده بوند.

رییس معارف ميگويد: لیسه نسوان افغان ترک به هزینه پانزده میلیون دالر امریکایی از سوی انجنیر جاهد وخانواده اش که اتباع کشور ترکیه می باشند به مدت یک سال ساخته شده است.

بصيراحمد آروين طاهري رئيس معارف ولايت هرات ميگويد: اين ساختمان كه درآن تمام تجهیزات وامکانات ضروری بطور اساسی ومدرن درنظر گرفته شده ، درسه طبق بصورت پخته واساسي اعمار گردیده که است.

به گفته رئيس معارف ولايت هرات: درحاليكه هم اكنون بیش از300 دانش آموزدرليسه نسوان افغان ترك مصروف تعليم وآموزش می باشند،اما با سا خت وگشايش اين تعمیر جدید ضمينه جلب وجذب دانش آموزان بيشتري دراين ليسه فراهم خواهد گرديد.

وی افزود: بنا به توافق که بین وزارت معارف ولیسه افغان ترک صورت گرفته است،قراراست تا درآينده پنجاه درصد از معلمين وشاگردان ممتاز معارف ، بعد از اخذ کانکور جذب این لیسه شوند وپنجاه درصد ديگرآن با هزینه شخصی به ادامه تعليم دراین لیسه راه یابند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top