افتتاح 10 پروژه عام المنفعه به ارزش 20 مليون افغاني درولايت فراه

به ارزش 20 مليون افغاني ده پروژه عام المنفعه درولايت فراه به بهره برداي سپرده شد. گفته ميشود: این پروژه ها شامل 50 پنگ آب (آبگردان ) بوده که در ولسوالی های بالابلوک و پشترود آن ولايت از بودجه برنامه ثبات وزرات احیاء و انکشاف دهات افغانستان اعمارگرديده است.افتتاح پروژها درفراه - بالابلوك

مسئولان محلي درولايت فراه ميگويند: این پروژه ها كه شامل 50 پنگ آب “بند آبگردان” ميشود، طی یک سال گذشته اعمارگرديده است،که حدود هفتاد هزار تن از باشنده گان ولسوالی بالابلوک و پشترود از ان مستفید شده اند.

انجینر عبدالروف رییس ریاست احیا و انکشاف دهات ولایت فراه گفت: هزينه مصرفي اين پروژه هاي عام المنفعه كه به مبلغ 20 مليون افغاني ميگردد، ازبودجه برنامه ثبات وزارت احيآ وانكشاف دهات افغانستان پرداخت شده است.

وي افزود: برنامه ثبات این ریاست درحال حاضرنيزبیش از 50 پروژه را در ولسوالی های بالابلوک ، پشترود و خاکسفید روی دست دارند، كه درآينده نزديك به بهره برداري خواهد رسيد.

درهمين حال حاجی محی الدین نماینده شورای انکشافی ولسوالی بالابلوک فراه نیزبهره برداري ازاین پروژه ها را مثمر خوانده گفت: درگذشته باشنده گان آن ولسوالي ها درقسمت ابیاری زمين هاي زراعتي شان با مشکلات زیادی روبروبوده اند كه با ساخت اين پنگ های آب ” آبگردان ها ” این مشکلات مرفوع شده است.

برنامه ثبات ریاست احیاء و انکشاف دهات ولایت فراه از یک ونیم سال بدینسو در ولسوالی های بالابلوک و پشترود این ولایت آغاز به کار نموده است كه گفته ميشود: هم اکنون نيزبیش از 50 پروژه ی دیگر را كه شامل پنگ آب ،ترمیم مکتب و ترمیم سرک می باشد تحت کار دارد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top