ثبت بیشتر از سه هزار رویداد جنایی و کُشته شدن بیشتر از دو صد تن در هرات

مسوولان در شفاخانه‌ی مرکزی هرات می‌گویند از آغاز سال روان تا اکنون بیشتر از ۳ هزار تَن در رویدادهای ناشی از چاقو و مرمی خورده‌گی به این شفاخانه ثبت شده‌اند.

آنان تاکید دارند که در میان این افراد بیشتر از دو صد تن جان باخته‌اند.

احمدفرهاد افضلی مسوول بخش عاجل شفاخانه‌ی مرکزی هرات می‌گوید طی سال روان بیشتر از دو هزار رویداد چاقوخورده‌گی و بیشتر از یک‌هزار رویداد مرمی خورده‌گی به این شفاخانه ثبت شده است.

او گفت در جریان رویدادهای ثبت شده ۲۱۸ تَن به صورت فوت شده ثبت شده‌اند.

افضلی ادامه داد که پس از رویدادهای ترافیکی در هرات، رویدادهای جنایی بیشتر واقعات را نشان می‌دهد.

شدت ناامنی‌ها در هرات سبب شده تا این چنین رویدادها آمار بلندِ را نشان دهد.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تل‌گرام کهندژ بپیوندید!

 

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top