در نُه ماه نخست سال جاری بیشتر از هفتصد غیرنظامی در زون غرب کشته و زخمی شدند

ولایت‌های زون غرب نیز مانند دیگر زون‌ها در سال روان، گواه رویدادهای مرگ‌بار بوده که در بیشتر رویدادهای اخیر غیرنظامیان آسیب دیده‌اند.

یافته‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر در زون غرب نشان میدهد که از آغاز سال روان میلادی تا ماه قوس، ۷۰۹ غیرنظامی در جریان نبردها و انفجارها کشته و زخمی شدند.

مسوولان محلی در ولایت غور می‌گویند که بر اساس گزارش ها،۱۰۲ مرد، یازده زن، ۲۲ کودک در این ولایت جان باخته اند.

آنان همچنان تاکید دارند که ۱۵۴ مرد، هفده زن و ۶۵ کودک نیز در جریان نبردها زخم برداشته‌اند.

در همین حال در ولایت هرات نیز، ۷۴ مرد، ۴ زن و ۹ کودک جان باخته و ۲۶ مرد، پانزده زن و ۱۹ کودک هم زخمی شده‌اند.

به همین ترتیب در ولایت فراه نیز ۳۵ مرد، پنج زن و هشت کودک جان باخته در جریان نبردها و انفجارها کشته شده و همچنان ۳۲ مرد، هشت زن و هشت کودک نیز زخم برداشته‌اند.

با این همه در ولایت بادغیس ۲۷ مرد و ۹ کودک نیز کشته و ۳۳ مرد، دو زن و شش کودک هم زخم برداشته‌اند.

از سوی هم در ولایت نیمروز نیز چهارده مرد در نتیجه ی درگیری‌ها و انفجارها جان باخته و سه مرد و یک زن نیز زخمی شده‌اند.

درهمین حال شماری از اعضای شورای ولایتی و فعالین مدنی در زون غرب می‌گویند که ادامه درگیری‌ها و انفجارها در کشور که بیشتر از غیرنظامیان قربانی می‌گیرد صبر مردم را لبریز ساخته است.

آنان از طرف‌های درگیر می‌خواهند که دست از جنگ برداشته و از فرصت پیش آمده برای دستیابی به صلح پایدار در کشور تلاش کنند.

باوجود خوشبینی‌ها از آغاز مذاکرات صلح میان‌افغانان، اما دامنه نبردها، انفجارها و خشونت‌ها در کشور به‌گونه کم‌پیشنه افزایش یافته‌است.

باورها اینست که ادامه وضعیت کنونی، ناامیدی‌ها را نسبت به روند جاری صلح در میان شهروندان بیشتر می‌سازد.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تلگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top