آغاز فعالیت بزرگترین فابریکه ی تولید کننده ی گاز مایع و مواد نفتی ترکمنستان

بزرگترین فابریکه ی تولید گاز و بنزین در کشور ترکمنستان افتتاح و آغاز به کار کرد و 60 تن از اولین تولیدات این کارخانه به افغانستان اهدا گردید.

این فابریکه سالانه ظرفیت تولید 1 میلیارد و 785 میلیون متر مکعب سوخت آبی رنگ را دارا میباشد، که شامل 600 هزار تن بنزین با کیفیت(اکو 93 استندرد یورو) 5/12 هزار تن دیزل، 115 هزار تن گاز مایع را میشود.

ارزش مجموعی ساخت این کارخانه 1 میلیارد و 700 میلیون دالر امریکائی بوده، که توسط دو کمپنی جاپانی و ترکی در شهرک اووادان دپه ی ولایت آخال ترکمنستان ساخته شده است.

با ساخت این فابریکه،  برای 800 تن زمینه کار روزانه فراهم گردیده است.

درهمین حال شماری از تاجران افغان میگویند: افتتاح این فابریکه ی تاثیرات مثبتی را بر واردات مواد سوختی به افغانستان خواهد داشت.

محمد یونس قاضی زاده، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری حوزه غرب و رئیس اتحادیه ی وارد کننده گان گازمایع میگوید: در صورتیکه تاجران افغانستان بتوانند گاز مایع و مواد نفتی مورد نیاز افغانستان را از این فابریکه تهیه نمایند، نزدیک بودن فاصله ی زمانی بر کاهش قیمت مواد سوختی در افغانستان نیز تاثیرات مثبتی خواهد گذاشت.

درحال حاضر مقدار زیادی از گاز مایع و مواد نفتی افغانستان از کشورهای، قزاقستان، عراق، ایران و ترکمنستان خریداری میگردد، که در این

گفته میشود: این کارخانه تائیدی نهاد ( گینس ورلد رکوردز – بعنوان اولین تولید کننده بنزین از گاز طبیعی در جهان) از سوی نهاد حفاظت از محیط زیست ایالات متحده امریکا و انستیتوت فن آوری جدید فدرال سویس بنا بر بی ضرر بودن این کارخانه به محیط زیست را دریافت کرده است.

این مجموعه ی تولید گاز مایع و نفت که از بزرگترین کارخانه های منطقه خوانده میشود، با حضور رئیس جمهوری کشور ترکمنستان افتتاح گردید، که بر اساس حکم رئیس جمهور ترکمنستان مقدار 60 تن اولین تولیدات این کارخانه را بعنوان کمک های انسان دوستانه به افغانستان ارسال کرده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top