آغاز مجدد نشرات رادیو سحر (نخستین رادیوی زنان) در ولایت هرات

نخستین رادیوی زنان در ولایت هرات مجددا آغاز به نشرات نمود. این رسانه شنیداری سیزده سال  قبل منحیث نخستین رادیوی مخصوص زنان درولایت هرات شروع به فعالیت نمود ولی دوسال قبل به دلیل مشکلات مالی و تخنیکی فعالیت آن متوقف شد.

معصومه خلیل مدیرمسئول رادیو سحر در ولایت هرات میگوید: این رادیو با داشتن بیش از ده کارمند زن تلاش میکند، تا در عرصه رسیده گی به مشکلات زنان در جامعه اطلاع رسانی نماید.7

وی افزود: رادیو سحر از سوی اداره ” واسا ” تمویل میشود و در حال حاضر نشرات آن منحصر به ولایت هرات است و برنامه های آن روی موضوعات مختلف تهیه می گردد.

در همین حال محمد آصف رحیمی والی هرات افتتاح مجدد اولین رادیوی زنان هرات را در عرصه برطرف شدن چالشهای پیش روی خانمها در این ولایت ارزنده توصیف کرد و اظهار امیدواری نمود تا این رادیو بتواند با ارایه برنامه های متفاوت در بلند بردن اذهان عامه تاثیر گذار باشد.

وی: کاهش پروژه های مالی برای رسانه های محلی هرات را از جمله نگرانیهای عمده عنوان کرد و از نهادهای ملی و بین المللی خواست تا در این عرصه با رسانه ها همکاری نمایند.

محمد آصف رحیمی والی هرات که در مراسم آغاز مجدد نشرات این رادیو شرکت کرده بود، گفت: رشد فکری و ذهنی اجتماع، نیازمند رسانه های آگاه و متعهد است و این رسانه ها هستند، که در انعکاس واقعیت ها سهم بارز ایفا می نمایند.

به گفتۀ او، رادیو سحر به عنوان نخستین رادیوی بانوان در هرات با عملی نمودن برنامه های خلاق میتواند سبب تغییر در اجتماع به ویژه در میان بانوان شود.

آقای رحیمی  افزود:ادارۀ محلی هرات متعهد است که فرصت های بیشتری را برای رشد زنان، ایجاد نماید.

با این حال آریا رئوفیان رییس اطلاعات و فرهنگ هرات نیزنقش رسانه ها را در بهبود اجتماع موثرخوانده گفت:« رادیو سحر به عنوان اولین رادیوی زنان، در مدت فعالیت اش توانست هدفمندانه در راستای انکشاف فعالیت های زنان و جامعه نقش ایفا نماید.

گفتنیست رادیو سحر در سال 1382 در ولایت هرات آغاز به نشرات نمود که در سال 1392 به دلیل مشکلات مالی از نشرات باز ماند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top