از انفجار ساختمان یک مسجد جامع در ولایت هرات توسط نیروهای امنیتی جلوگیری شد

این مسجد جامع در مرکز بازار ولسوالی ادرسکن هرات در حال ساخت است، که طالبان شب گذشته با جابجایی دوبشکه مواد انفجاری در داخل ساختمان نیمه کاره ی این مسجد، قصد انفجار آن را داشته اند.

سید محمد شیرزادی رئیس اداره ی حج واوقاف هرات میگوید: از مدتی بدینسو اداره ی حج و اوقاف با مصرف هزینه وزارت حج تصمیم به ساخت این مسجد جامع داشته اند.

وی افزود: زمانیکه کار ساخت این مسجد توسط یک شرکت خصوصی آغاز گردید، طالبان آن منطقه تقاضای پرداخت ده، یک را نمودند.

رئیس اداره ی حج و اوقاف هرات گفت: با اینکه بارها با طالبان صحبت کرده است و از منظر دینی با آنها وارد بحث و گفتگو شده، اما آنها حاضر به پذیرفتن نشده و تاکید بر پرداخت ده یک نمودند و چون موفق به دریافت آن نشده اند، دست به چنین کاری زده اند.

درهمین حال یک مقام معتبرامنیتی که خواست از وی نامی نبریم میگوید: شب گذشته، پس از آنکه از ماین گذاری این مسجد جامع توسط طالبان باخبر شده اند، ساحه را انسداد نموده و صبح امروز ماین های کار گذاری شده در داخل مسجد توسط تیم انجینیری پولیس ادرسکن خنثی و سپس انفجار داده شده است.

از سوی هم رئیس اداره ی حج و اوقاف هرات، این عمل طالبان را نا آگاهی از مسایل دینی و ارزش های اسلامی دانسته، تاکید دارد که کسانیکه دست به چنین کارها میزنند، نه تنها که طالب نیستند، بل در مسلمان بودن شان نیز شک و تردید های وجود دارد.

گروه طالبان تا به اکنون دراین مورد ابراز نظری نکرده اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top