اعتراض شماری از باشنده گان شهرک جبرئیل هرات برعلیه اجرای برنامه های سیاسی ایران دراین ولایت

شماری از باشنده گان شهرک جبرئیل هرات به مخالفت از آنچه  اجرای پروژه های سیاسی کشور ایران در میان مردم این ولایت یاد میکنند، دست به اعتراض خیابانی زدند.

ده ها تن ازجوانان امروز در یک تجمع اعتراضی در شهرک جبرئیل واقع در ناحیه 13 شهر هرات، برخی از نهادها و افراد خاص را متهم به اجرای پروژه های سیاسی بر منفعت کشور ایران درمیان مردم می نمایند.

آنان ادعا دارند که این نهادها از احساسات مردم سو اسفتاده می کنند و به بهانه تجلیل از مناسبت های مذهبی، در مراسم های متعدد پروژه های سیاسی ایران را در این مناطق اجرا میکنند.

اعتراض کننده ها تاکید دارند که اجرای چنین پروژه ها در ساحه شهرک جبرئیل هرات حساسیت ها را در میان مردم بیشتر ساخته و این وضعیت مردم و جوانان را به ستوه آورده است.

آنان از حکومت میخواهند تا مانع اجرای برنامه های نهادهای که بگونه مرموز فعالیت استخباراتی می نمایند، شده وآنان را مورد پیگرد قرار دهد.

اعتراض کننده ها هشدار میدهند که اگرحکومت مانع از تداوم اجرای چنین پروژه ها نشود مردم، خودشان اقدام خواهند کرد.

بااین حال مسئولان محلی درهرات تاکید دارند، که بیشتر برنامه های فرهنگی ویا مناسبتی که از سوی برخی نهاد های مختلف درساحه شهرک جبرئیل هرات اجرا میشود بگونه خود سر و یا پروژه ای است.

این مسئولان میگویند، اداره محلی این مسله را مورد پیگرد قرار میدهد.

مسئولان کنسولگری ایران در هرات نیز تاکنون در این زمینه اظهار نظری نکرده اند.

طی سالیان گذشته، ایران همواره متهم به مداخله در امور داخلی افغانستان و حمایت از نیروهای مخالفان مسلح دولت در داخل کشور میشود، اما این نهاد دیپلوماتیک، همواره این ادعاهارا رد کرده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top