افزایش علاقه مندی خانم ها به راننده گی در ولایت هرات

خیلی از خانم های که پس از دوره های آموزشی لیسانس رانندگی در هرات به دست میاورند، جرات رانندگی در شهر را ندارند. شماری از زنان راننده می گویند: خیلی از مردم هنگام رانندگی به آنان مزاحمت می کنند و یا هم خانواده های شان برای آنان اجازه رانندگی نمی دهند. در همین مسئوولان اداره ترافیک هرات می گویند: بیش از یک هزار خانم در هرات جواز رانندگی گرفته اما درصدی کمی از آنان عملآ در شهر موتر سوار می شوند.

به دنبال افزایش زنان راننده در ولایت هرات، باشنده گان این ولایت نگاه خوشبینانه ی را نسبت به این طیف از مردم پیدا کرده اند.

به تازه گی چهل وپنج تن از استادان و کارمندان زن در پوهنتون هرات پس از سپری کردن یک دوره آموزش رانندگی سند فراغت گرفتند.

شماری از این خانم ها که استادان و کارمندان پوهنتون هرات هستند، می گویند: در بخش های تیوری و عملی آموزش دیده اند، و با فراگیری آموزش راننده گی و به دست آوردن جواز، استقلال بیشتری پیداکرده اند، اما نگران دید منفی جامعه به خانم های راننده هستند.

تعدادی از این خانم های راننده می گویند، که هنگام رانندگی از سوی برخی ها در شهر به آنان مزاحمت می شوند و حتا شماری از آنان تاکید می کنند که به همین دلیل آماده نیستند در شهر رانندگی کنند.

در همین حال مسئوولان اداره ترافیک هرات هم مشکلات زنان راننده در این ولایت را تایید می کنند.

غلام دستگیر همایون مدیر ترافیک هرات میگوید: تاکنون بیش از یک هزار خانم در این ولایت جواز راننده گی به دست آورده اند، اما شمار اندکی از این خانم عملآ راننده گی می کنند.

در سال های اخیر علاقه مندی خانم به راننده گی افزایش یافته است، که هم اکنون در کنار مدیریت ترافیک هرات، چند مرکز آموزش رانندگی برای زنان و مردان در این ولایت فعالیت دارند و خانم های راننده ابراز امیدورای می کنند، که این روند بتواند فعالیت زنان راننده در ولایت هرات را نهادینه سازد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top