قلعه تاریخی اختیار الدین یا ارگ هرات یکی از ساحات باستانی است، که در ماه، نزدیک به یک هزار تن که اکثرآ از دیگر ولایات کشور هستند، از آن دیدن می نمایند.
شماری از بازدید کننده گان میگویند: در صورت بر قراری صلح میان حکومت وطالبان آنان میتوانند به ولایات مختلف کشور سفر کنند واز جاذبه های تاریخی دیگر ولایات کشور نیز دیدن نمایند.
قلعه ی افسانه ای که روزگاری یک حصار بزرگ جنگی بود.
قلعه اختیار الدین هرات که بنام ارگ باستانی نیز یاد میشود، اکنون به یکی از جاذبه های تاریخی این ولایت تبدیل شده که روزانه ده ها تن از مردم از این بنای باستانی دیدن می کنند.
ارگ هرات، چندین صد سال قدامت تاریخی دارد و درساحه ای مرکزی در شهر قدیم هرات بنا شده و طی 40 سال اخیر چند بار مرمت وبازسازی شده است.
اکنون روزانه ده ها تن از شهروندان کشور، از هرات وسایر ولایات کشور از این قلعه ی تاریخی دیدن میکنند.
محبوب الله حیدری استاد دانشگاه در بدخشان است، که برای تفریح و گردش به هرات آمده است.
او از اینکه به ارگ هرات آمده است، ابراز خرسند به نظر میرسد.
افغانستان یک کشور تاریخی است که در بیشتر ولایت آن جاذبه های تاریخی وباستانی بیشمار وجود دارد.
هم اکنون در هرات بیشتر از 800 بنای باستانی به ثبت رسیده که به دلایل متعدد دیدن از بیشتر این بنا ها برای مردم دشوار است.
بااین حال شماری از شهروندان کشور که برای بازدید از اماکن دیدنی و تاریخی هرات به این ولایت آمده اند، ابراز امیدواری میکنند که در صورت تامین امنیت شهروندان کشور میتوانند، بر سایر ولایات کشور سفر نمایند وجاذبه های باستانی و تارخی کشور شان را از نزدیک دیدن نمایند.
مسئولان این قعله تاریخی میگویند، که در یک سال اخیر میزان علاقمندی مردم به بازدید از جاذبه های تاریخی بویژه ارگ هرات بیشتر شده است.
بگفته بصیر احمد جویا مدیر قلعه اختیار الدین هرات در هرماه نزدیک به یک هزار تن از باشنده گان هرات وسایر ولایات کشور از این قلعه تاریخی دیدن می نمایند.
ارگ تاریخی هرات به دو بخش قلعه بالا وقلعه پائین تقسیم شده که طی سالهای پسین ازسوی ایالات متحده آمریکا بازسازی شده وبخشی از ان تاهنوز ترمیم نشده است.
با وجود مشکلات همچو کمبود تشکیل ومحافظ در این بنا باستانی، هم اکنون موزیم ملی هرات، نمایشگاه مینیاتوری استاد کمالدین بهزاد، مجموعه دارالفنون هریوا و نمایشگاه تعاملی ارتباطات در ان فعال هستند.