انتقاد تند نماینده گان مردم هرات از بی توجهی حکومت وحدت ملی به این ولایت

حکومت مرکزی هنوزهم در قبال هرات بی توجه است وبه این ولایت به عنوان انگشت ششم نگاه میکند. برخی نمایندگان مردم هرات درمجلس با حضور رییس اجراییه از بی توجهی حکومت به این ولایت انتقاد کرده میگویند، وعده های که رهبران حکومت به خاطر رشد صنعت، انکشاف وتوسعه وهمچنان اشتغال برای نیروی جوان این ولایت داده بودند عمل نکرده اند.عبدالله عبدالله رییس اجراییه می پذیرد که درقبال هرات کم کاری صورت گرفته است، اما او وعده داده که مشکلات را یاد داشت کرده و به آنها رسیدگی خواهد کرد.

داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه پس از افتتاح سومین کنفرانس اقتصادی و نمایشگاه تولیدات صنایع داخلی در هرات، در این نشست مردمی شرکت کرد.

احمد فرهاد مجیدی یکتن از نماینده گان مردم هرات در پارلمان کشور از دید دوگانه حکومت نسبت به هرات انتقاد کرده می­گوید، رهبران حکومت وحدت ملی آنگونه که در قبال این ولایت وعده داده بودند، عمل نکردند.

هرات به عنوان قطب اقتصادی افغانستان، همواره از لحاظ عایدات نقطه قابل عطفی برای حکومت بوده، اما هیچگاه به برنامه­های اقتصادی ورشد تجارت وصنعت دراین ولایت توجهی صورت نگرفته است.

برخی صنعت­گران و تاجران در این ولایت نیز از وجود فساد اداری درگمرکات و عدم توجه حکومت به تعرفه­های گمرکی و قوانین سخت­گیرانه مالیاتی درهرات انتقاد می­کنند.

از طرفی هم برخی قاضی نذیر احمد حنفی نماینده ی دیگر مردم هرات درمجلس از بلند بودن قیمت برق دراین ولایت شکایت انتقاد میکند.

با این حال رییس اجراییه حکومت وحدت ملی می­پذیرد که در برابر مردم هرات از سوی حکومت کم­کاری صورت گرفته است.

داکتر عبدالله عبدالله می­گوید: آنچه هرات مستحق بوده تا به حال انجام نشده است اما او وعده می­دهد، که در زیربناهای اقتصادی کارهای موثری را انجام خواهند داد.

بارها هراتی­ها از بی توجهی حکومت نسبت به هرات انتقاد کرده اند. اما آنگونه که رهبران حکومت وعده­های نرم وچرم به هراتی­ها داده بودند تا حالا عملی نشده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top