باشنده‌گان هرات از نظام جمهوری و نیروهای امنیتی افغان حمایت کردند

شماری از فعالان مدنی و باشنده‌گان ولایت هرات حمایت شان را از نظام جمهوری و نیروهای امنیتی کشور ابراز داشتند و از دولت مرکزی می‌خواهند تا برای تامین امنیت بیشتر این ولایت، در قسمت تجهیز و تمویل نیروهای امنیتی تلاش کند.

به تازه‌گی شماری از نماینده‌گان طالبان‌مسلح در سفربه کشورهای همسایه، راه حل رسیدن به صلح تشکیل دولت موقت را مطرح کرده‌اند.

درپی این ابرازنظر نماینده‌گان طالبان‌مسلح، شماری از فعالان مدنی و باشنده‌گان هرات، با گردهمائی از دولت جمهوری افغانستان حمایت کرده و تاکید دارند، که دیگر به گذشته بر نمی‌گردند.

این باشنده‌گان هرات می‌گویند: سیاسیون کشور باید از گذشته، عبرت گرفته باشند و برای ثبات کشور تلاش نمایند، نه اینکه در تضعیف حکومت و نظام کار کنند.

از سوی هم شماری دیگر از باشنده‌گان هرات، در یک گرد همائی حمایت شان را از پولیس هرات و قوماندان امنیه این ولایت، ابراز داشتند.

طی روزهای آخیر شورای ولایتی هرات و نهادهای خصوصی با راه‌اندازی اعتراض‌های گوناگون از وضعیت بد امنیتی در هرات نگرانی کرده و خواهان برکناری قوماندان امنیه این ولایت شده‌اند.

این شمار از باشنده‌گان ولایت هرات تاکید دارند که کامران علیزایی رییس شورای ولایتی از وظیفه و صلاحیت‌های خود سو استفاده کرده و به و زورگوی متهم کردند.

درهمین حال رییس شورای ولایتی هرات، تاکید دارد که فردا سه‌شنبه در هرات تظاهرات گسترده‌ی مردم به خاطر نا امنی‌ها برگذار خواهد شد و همچنان اتحادیه پیشه‌وران این ولایت با نشر اطلاعیه از همه کسبه‌کاران شهر درخواست کرده‌است، که سراز فردا تا ختم تظاهرات، دکان‌های خویش را باز نکنند.

هرات دراین اواخر شاهد، نا امنی‌های گسترده‌ی بوده است که سبب نگرانی باشنده‌گان این ولایت شده است.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تلگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top