باشنده گان فراه باردیگر، با راه اندازی تظاهراتی خواهان برکناری والی آن ولایت شدند

صدها تن از باشنده گان ولایت فراه یکبار دیگر دست به تظاهرات زده و خواهان برکناری والی این ولایت شده اند. معترضین هشدار میدهند که تا زمانیکه حکومت مرکزی محمد آصف ننگ والی فراه را برکنار نکند، دست از تظاهرات برنخواهند داشت. درهمین حال سخنگوی والی فراه میگوید: این تظاهرات مردمی نبوده، بلکی حلقات مافیایی در پی بدنام کردن والی آن ولایت هستند.

صدهاتن از مردم ولایت فراه از دو هفته بدینسو دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان برکناری والی آن ولایت هستند.

معترضین، در برخی جاده های شهر فراه خیمه های تحصن به پا کرده و حتی چند روز قبل ساعت ها مسیر شاهراه قندهار – هرات را درمسیر فراه رود مسدود نمودند.

باشنده گان فراه یکبار دیگر امروز دست به تجمع اعتراصی زده  و هشدار داده اند، تازمانیکه محمد آصف ننگ والی فراه از سوی حکومت مرکزی برکنار نشود، به تظاهرات خویش ادامه میدهند.

به باور این معترضین والی فراه به همرای شاروال، رییس گمرک و ترانسپورت به فساد مالی در این ولایت دست دارد و توانایی مدیریت منظم در این ولایت را ندارد.

همچنان شماری از اعضای شورای ولایتی فراه که در میان اعتراض کننده گان حضور داشته اند، دست داشتن والی این ولایت در فساد را تایید میکنند.

فرید بختور عضو شورای ولایتی فراه میگوید: باید از سوی مقام های مرکزی والی جدید برای ولایت فراه معرفی گردد.

درهمین حال محمد ناصر مهری سخنگوی والی فراه گفته های معرضین مبنی بر دست داشن والی فراه در فساد و ضعف مدیریتی را رد نموده، میگوید: این تظاهرات از سوی حلقات مافیایی به منظور بدنام ساختن والی فراه راه اندازی گردیده است.

از سوی هم جمیله امینی رئیس شورای ولایتی فراه  با رد گفته های معترضین، تظاهرات مردم این ولایت را  بازی سیاسی و سازماندهی شده بر علیه والی این ولایت میداند.

ناامنی ها وپیش روی طالبان بسوی شهرومرکزولسوالی های فراه درچهارماه گذشته سبب شده اند، تا صد ها باشنده این ولایت فراه را ترک کنند.

همچنان گفته های وجود دارد، که اداره ی محلی فراه برای طالبان آن ولایت از عواید گمرک فراه، امتیاز دهی میکند.

اما پیش از این نیز هیئتی که از سوی مشرانوجرگه به منظور برسی ولایت زون غرب کشور به این ولایت آمده بود، گفته بودند، اسنادی را مبنی بر دست داشتن والی این ولایت به فساد را بدست آورده نتوانسته اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top