بررسی های یک نهاد تحقیقی از آزار و اذیت شماری از زنان در محیط کار و بازار حکایت میکند

یک نهاد مادفع حقوق زنان در هرات تحقیقی را انجام داده است، که براساس آن، زنان در این ولایت به طور گسترده مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. مسئوولان این نهاد می گویند: زنان در محیط های کار و بازار به اشکال محتلف مورد آزار و اذیت برخی مردان قرار می گیرند. از سوی دیگر مسئولان اداره ی سارنوالی هرات می گویند: در قسمت آزار و اذیت زنان به اداره های دولتی شکایت نمی شود و در جریان سال جاری فقط یک مورد بخاطر آزار دادن زنان مورد پیگرد قرار گرفته است.

یافته های یک نظرسنجی که از سوی نهاد صدا در هرات انجام شده نشان می دهد، زنان در کوچه و بازار و در محیط کاری هنوزهم به طور گسترده مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.

مژگان انتظار مسئوول دفتر صدا در هرات میگوید: در این نظرسنجی دوصد زن اشتراک داشتند که همه ی آنان از مورد آزار قرار گرفتن شان در اداره های دولتی و خصوصی شکایت کردند.

در همین حال شماری از زنان و دختران جوان در هرات میگویند، که همواره در بازار و محیط کار مورد آزار قرار میگیرند.

به گفته ی آنان، این آزارها می تواند شامل نگاه های عمیق و هدفدار و استفاده از الفاظ نامناسب باشد، اما شماری از زنان درهرات این رفتارهای نامناسب را نگران کننده میخوانند و تاکید میکنند که این موضوع باعث میشود تا خانم ها دیگر جرآت بیرون شدن از خانه را نداشته باشند.

درهمین حال مسئوولان محلی در هرات میگویند: در قسمت آزار و اذیت زنان به اداره های دولتی شکایت نمی شود و همین مسئله باعث شده تا عاملان این آزار دادن ها کمتر مورد پیگرد قرار بگیرند.

عبدالحق احمدی رئیس اداره سارنوالی استیناف هرات میگوید: در جریان سال جاری فقط یک تن به دلیل شکایت یک خانم مبنی بر آزار و آذیت او، مورد پیگرد قرار گرفته است.

آزار و اذیت زنان در اداره های دولتی و خصوصی از دغدغه های عمده ی زنان در هرات است و از طرفی هم آزارهای خیابانی نیز باعث شده تا زنان جرآت بیرون شدن از خانه را نداشته باشند، از آنجایکه عاملان این آزاردادن ها مورد پیگرد قرار نمی گیرند، این مسئله باعث شده تا این آزار و آذیت ها همچنان دنباله یابد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top