تظاهرات ده ها باشنده ی پایان آب شهرهرات، بخاطراسفالت نشدن جاده ی منطقه ی شان

ده ها تن از باشنده های منطقه پایان آب شهر هرات به دلیل آنچه آسفالت نشدن جاده عمومی این منطقه می خوانند، دست به تظاهرات زدند. این معترضان می گویند: با اینکه چند روز پیش کار ساخت این سرک از سوی وزیر فواید عامه و والی هرات افتتاح شد، اما حالا به جای این سرک یک سرک دیگر آسفالت می شود. باشنده های این منطقه، جاده عمومی را مسدود کردند وهشدار می دهند، تا زمانیکه حکومت به خواسته های شان توجه نکند، راه را همچنان به روی مردم بازنخواهند کرد.

تظاهرات این مردم به منظور آسفالت نشدن جاده عمومی منطقه ی پایان آب شهر هرات است و جاده را به رسم اعتراض بروی عموم مسدود کرده اند.%db%b4

معترضان می گویند: با اینکه چند روز پیش کار ساخت این سرک از سوی وزیر فواید عامه و والی هرات افتتاح شد، اما حالا به جای این سرک یک سرک دیگر آسفالت می شود.

آنان ادعا دارند که در یک هفته اخیر بارها این مسئله را با مقام های محلی هرات در میان گذاشته اند، اما هیچ کدام از این مقام ها به خواسته های شان پاسخ نداده اند.

از سوی دیگر مسئوولان محلی در هرات میگویند: در این مورد به اداره محلی شکایت رسیده و این شکایت ها را به گونه ی جدی بررسی می کنند.

سخنگوی والی هرات میگوید: این مسئله را با مقام ها در وزارت های انکشاف دهات و فواید عامه در میان گذاشته و به زودی کار آسفالت جاده پایان آب آغاز خواهد شد.

براساس برنامه، قرار بود که سرک پایان آب الی بُشران آسفالت شود اما آنگونه که این معترضان میگویند، اکنون کار آسفالت از منطقه ی رباط کابلی ها آغاز شده و بیشتر از سه کیلومتر از جاده عمومی منطقه ی پایان آب از آسفالت بازمانده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top