تلفات سنگین افراد ملکی، طالبان ونیروهای امنیتی در نتیجه ی جنگ در بادغیس

براثر حملات گروهی طالبان 22 تن از افراد این گروه کشته و 33 تن دیگر زخمی شده اند. همچنان دراین درگیری ها که روز گذشته در منطقه ی دره بوم، ولسوالی قادس صورت گرفت، 6 تن از نیروهای امنیتی جان باخته اند. منابع خبری میگویند: در برخی از مناطق این ولسوالی طلابن منازل مسکونی را به آتش کشیده و 8 فرد ملکی را به قتل رسانیده و 17 تن دیگر را زخمی کرده اند.

ظاهر بهاند سخنگوی والی بادغیس میگوید: نیمه های روز گذشته شمار زیادی از طالبان مسلح از چند جهت بالای پوسته های امنیتی دره ی بوم ولسوالی قادس بادغیس هجوم آوردند.

وی افزود: درنتیجه ی در جنگ سختی که میان طالبان ونیروهای دولتی صورت گرفت که طالبان پس از بجا گذاشتن 22 کشته و 33 زخمی مجبور به عقب نشینی شدند.

سخنگوی والی بادغیس میگوید: طالبان هنگام فرار بالای منازل مسکونی مردم ملکی دره ی بوم، نیز آتش گشودند، که درنتیجه 8 تن از افراد ملکی کشته و17 تن دیگر شان زخم برداشته اند.

به گفته بهاند درنتیجه ی این جنگ برخی از مواشی مردم نیز ازبین رفته و تعدادی از خانواده ها خانه هایشان را ترک نموده و به شهر قلعه نو مرکز بادغیس پناه آورده اند.

سخنگوی والی بادغیس میگوید: درحال حاضر نیروی کافی به منطقه اعزام شده واوضاع امنیتی دره بوم زیر کنترل نیروهای امنیتی میباشد.

شماری از باشنده گان محل میگویند: درگیری به صورت پراکنده جریان دارد و هم اکنون فیرهای پراکنده از اطراف محل به گوش میرسد.

از چند روز بدینسو در منطقه دره بوم طالبان مسلح بصورت متواتر حملات گروهی را انجام میدهند، که با مقاومت نیروهای امنیتی مواجه میشوند و آنطوریکه مقامهای محلی بادغیس میگویند: تا اکنون تلفات سنگینی به نیروهای امنیتی وارد گردیده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top