ثبت بیش از دو هزار واقعه جرمی در اداره سارنوالی هرات

از اول سال جاری تاکنون بیش از دو هزار واقعه جرمی در اداره سارنوالی استیناف هرات ثبت شده است. مسئوولان این اداره می گویند: بیش از 90 درصد این قضایا از سوی این اداره بررسی شده و محول محاکم شده است. از سوی دیگر والی هرات می گوید که جلوگیری از فساد در اداره های عدلی و قضایی باعث اعتماد مردم نسبت به حکومت می شود و اداره های مربوطه باید برای جلوگیری از فساد در این اداره ها تلاش ورزند.

وقوع بیش از دو هزار واقعه جرمی فقط در نه ماه گذشته در هرات، آمارایست که رسمآ در اداره سارنوالی استیناف هرات ثبت شده است.

مسئوولان اداره سارنوالی استیناف هرات میگویند: بیش از 90 درصد دوسیه های مربوط به این رویدادهای جرمی از سوی این اداره بررسی شده و درصدی بلند این دوسیه ها محول محکمه شده است.

عبدالحق احمدی رئیس اداره ی سارنوالی هرات میگوید: بخشی از این رویدادهای جرمی، 183 قضیه شامل قتل، لت و کوب و شکنجه میباشد، که مربوط به خشونت در برابر خانم ها است.

به گفته ی او: 51 قضیه فساد اداری است که 120 کارمند دولتی در پیوند به آن بازداشت شده اند و همچنان 220 قضیه قاچاق مواد مخدر، 15 مورد قتل و 28 دوسیه مربوط به سرقت مسلحانه توسط اداره ی سارنوالی هرات بررسی شده است.

از سوی دیگر مسئوولان محلی هرات به مبارزه با فساد اداری در اداره های عدلی و قضایی این ولایت تاکید می روزند.

محمد آصف رحیمی والی هرات میگوید: از بین بردن فساد در این اداره ها باعث جلب اعتماد مردم نسبت به سیستم قضایی کشور شده و از سوی هم فاصله میان مردم و حکومت از میان برداشته میشود.

فساد در اداره های عدلی و قضایی هرات همواره مورد انتقاد بوده است، تاحالا بارها در اعتراض به آنچه فساد گسترده در برخی اداره ها خوانده می شود، اعتراض های گسترده مردمی صورت گرفته است.

اما اکنون مسئوولان اداره های عدلی و قضایی هرات از کاهش فساد اداری در این اداره ها و مبارزه با آن تاکید می روزند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top