جان باختن وکیلی که برای یافتن خانواده ی طفل گمشده، به حوزه ی ششم امنیتی شهر هرات رفته بود

درمیان قربانیان حمله‌ی مسلحانه شام روز یکشنبه بر حوزه ششم امنیتی شهر هرات،یک وکیل گذر شامل است، که کودک‌ گمشده‌ای را برای پیدا کردن خانواده اش به این حوزه امنیتی تسلیم می‌داد و طعمه‌ای این رویداد شد.

هرات که مدتی است از تعرض حملات گروهی در امان است، شب یک شنبه شاهد یک حمله تهاجمی هراس افگنان بالای حوزه ی ششم امنیتی بود.

در نتیجه تیر اندازی مهاجمان در کنار سه تن از نیروهای امنیتی، یک وکیل محل با کودکی خورد سال جان باخته است.

محمد رفیع اسلمی که یکی از وکلای گذر ناحیه ششم شهر هرات بود و به این حوزه امنیتی آمده بود تا کودکی گم‌شده‌ای را برای یافتن خانواده اش به پولیس تسلیم دهد، بی خبر از آن‌که خود برای همیش ناپدید خواهد شد.

خانواده‌ی رفیع اسلمی در مراسم جنازه‌ای او می‌گوید که قربانی اصلی جنگ در کشور غیرنظامیان اند.

بسته گان محمد رفیع که بر سر جنازه او نشسته اند، گویند، که قربانی اصلی جنگ جاری در کشور، افراد ملکی استند.

دراین رویداد که طی پانزده سال اخیر برای نخستین بار، یک مرکز نظامی در شهر هرات مورد حمله گروهی مهاجمان قرار گرفته است، نگرانی جدی باشنده گان هرات را به دنبال داشته است.

برخی از فعالان جامعه مدنی ناامنی ها در هرات را نگران کننده می دانند و تاکید دارند که این رویدادها تاثیرات منفی روز اوضاع اقتصادی این ولایت دارند.

حمله دیشب هرات بی پیشینه بوده اما پولیس می‌گوید، دردقایق نخستین این حمله را مهار کرده است.

مقام های امنیتی در هرات می گویند که مهاجمان تلاش داشتند تا حمله هایی خونین را انجام دهند، اما نیروهای امنیتی به گونه ی برق آسا این حمله را مهار کردند.

جنرال امین الله امرخیل قوماندان امنیه ولایت هرات میگوید: که نیروهای امنیتی مواد انفجاری کار گزاری شده در موترحامل مهاجمان را که در نزدیک محل رویداد پارک شده بود، کشف و سپس در همان جا بصورت کنترول شده توسط تیم های انجینیری نیروهای امنیتی انفجار داده شد.

طالبان با پخش اعلامیه یی مسوولیت حمله بر حوزه ششم امنیتی شهر هرات را پذیرفته اند. شهر هرات یکی از شهرهای امن کشور شمرده می شود، که کمتر گواه حمله های گروهی هراس افگنان بوده است.

این حمله توسط طالبان و همزمان با تشدید گفتگوهای صلح صورت گرفته است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top