حادثه ترافیکی در شاهراه قندهار – هرات ۱۴ زخمی برجای گذاشت

براثر حادثه ترافیکی در ولایت هرات ۱۴ فرد ملکی زخمی شده اند. این حادثه شام روز شنبه در مربوطات ولسوالی ادرسکن هرات به وقوع پیوسته است.

منابع خبری میگویند: یک عراده موتر مسافربری نوع ۳۰۳ که از سمت کابل به طرف هرات درحرکت بود، در مسیر شاهراه قندهار – هرات در مربوطات ولسوالی ادرسکن از سرک منحرف و واژگون گردیده است.

غلام دستگیر همایون مدیر ترافیک هرات گفت: این حادثه که در نزدیکی منطقه شاه بید به وقوع پیوسته، باعث زخمی شدن ۱۴ فرد ملکی گردیده است.

درهمین حال داکتران در شفاخانه ی حوزه وی هرات میگویند: ۱۲ زخمی به این شفاخانه منتقل گردیده اند، که زنان، کودکان و بزرگسالان شامل زخمی شده گان این حادثه میباشند.

وضعیت صحی دوتن از زخمی شده گان این حادثه از سوی داکتران نگران کننده خوانده شده است.

مدیر ترافیک هرات: لغزنده بودن جاده و بی احتیاطی راننده را عامل اصلی بروز این حادثه عنوان میکند.

روز گذشته نیز در مسیر شاهراه قندهار – هرات در مربوطات ولایت هلمند، یکعراده موتر ۴۰۴ مسافربری شرکت احمد شاه ابدالی از جاده منحرف شد، که از اثر آن حادثه ۵ کشته و ۱۰ زخمی به شفاخانه ی حوزه وی هرات منتقل گردیده است.

براساس گزارش ها، طی سال روان حوادث گوناگون ترافیکی بیشتر از رویداد های جنگ و انفجار موجب وارد نمودن خسارت جانی و مالی به باشنده گان حوزه غرب گردیده است.

چندی قبل نیز دروازه ی شرکت ترانسپورتی ابدالی درهرات از سوی شورای ولایتی هرات، برای چند روز مسدود گردید، که پس از تعهد مسئولان آن شرکت مبنی بر رعایت مقررات ترافیکی دوباره باز و به فعالیت آغاز نمود.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top