حریق بیش از 9 تن مواد مخدر درولایت فراه

بیش از 9 تن مواد مخدرومشروبات الکی ازسوی مقامهای ارشد وزرات داخله کشور درولایت فراه حریق گردید. مقامهای وزرات داخله افغانستان میگویند: مواد مخدر تنها راه تمویل تروریزم و طالبان درافغانستان بشمارمیرود.درهمین حال مسئولان معتقدند: که دولت افغانستان و جامعه جهانی برای ریشه کن کردن کشت و قاچاق مواد مخدرباید توجه خاصی به دهاقین این ولایت داشته باشند.

بیش از 9 تن مواد مخدرمختلف النوع صبح روز دوشنبه درمناطق اطراف شهرفراه حریق گردید.حریق مواد مخدر درفراه

مقامهای ارشد وزارت داخله افغانستان میگویند : این مقدار مواد مخدر طی ده ها عملیات درجریان سال جاری از نزد قاچاقچیان مواد مخدر ومخالفین مسلح دولت بدست آمده است.

جنرال بازمحمد احمدی معین مبارزه با مواد مخدر وزرات داخله افغانستان که درولایت فراه سخن میگفت: کشت وترانزیت موادمخدر را تنها منبع تمویل تروریزم و مخالفین مسلح دولت و تشدید نا امنی ها درافغانستان میداند.

اومعتقد است کشورهای حلقاتی درهمسایه و شماری از باند های قاچاق مواد مخدر با استفاده از مناطق جنوبی و غربی افغانستان به دنبال ترانزیت مواد مخدر و بهربرداری های اقتصادی وسیاسی شان هستند.

درهمین حال مقامهای محلی درولایت فراه میگویند: مواد مخدر دراین ولایت تاکنون هزاران تن از جوانان زنان واطفال را به کام نابودی فرستاده و باعث تقویت مخالفین مسلح دولت شده است.

محمد عمرشیرزاد والی فراه ازمقامهای حکومت مرکزی افغانستان وجامعه جهانی میخواهد برای مبارزه با مواد مخدر اقدامات اساسی را روی دست گیرند.

وی میافزاید: برای نابودی کامل مواد مخدردرکشور باید به معیشت بدیل برای کشاروزان افغان توجه خاص صورت گیرد.

گفتنی است روز گذشته نیز با حضور معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان بیش از 21 تن موادمخدر ومشروبات الکی که طی سال جاری درهرات جمع آوری شده بود حریق گردید.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top