حمایت صدها تن از باشنده گان هرات از نیروهای امنیتی افغان

صدها تن از باشندگان ولایت هرات امروز در همایشی در ولسوالی گذره این ولایت حمایت ‌شان را از نیروهای امنیتی اعلام کردند.

ولسوالی گذره هرات که در ۱۲ کیلومتری جنوب هرات موقعیت دارد در گذشته از مناطق نا امن این ولایت محسوب میشد.

غلام فاروق سیاوشانی یکتن از متنفذین قومی در ولسوالی گذره هرات میگوید: در همایش امروزی ۴ هزار و ۵۰۰ تن از باشنده گان این ولسوالی اشتراک نمودند.

وی افزود: ما از نیروهای امنیتی خود اعلام همکاری نموده و در تامین امنیت سهیم خواهیم بود.

همچنان ارباب شاه احمد کریمی یکتن از اربابان ولسوالی گذره هرات میگوید: در گذشته امنیت در این ولسوالی به حدی خراب بود که مردم با مشکل گشت و گذار میکردند اما حال با همکاری مردم وضعیت امنیتی بهبود یافته و اقتصاد مردم رونق یافته است.

از طرف دیگر محمدحسین یکتن از سربازان اردوی ملی که از باشنده گان ولایت بامیان است و در تامین امنیت ولسوالی گذره فعالیت دارد گفت تا خون در رگ ماست از وجب وجب خاک کشور مان دفاع خواهیم کرد.

همچنان امیر محمد یکتن دیگر از سربازان اردوی ملی در قریه سیوشان ولسوالی گذره هرات میگوید ما افتخار میکنیم که مردم از نیروهای امنیتی اعلام همکاری مینمایند، و وظیفه خود میدانیم تا شب و روز در خدمت هموطنان خود باشیم.

در همین حال گل احمد سروستانی قوماندان امنیه ولسوالی گذره هرات ضمن قدردانی از مردم این ولسوالی بخاطر حمایت از نیروهای امنیتی اطمینان داد که امنیت ولسوالی گذره روز به روز بهتر شده و جای هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.

وی: از گروه های مخاللف دولت در ولسوالی گذره خواست تا از جنگ وخشونت دست بکشند در غیر آن از بین خواهند رفت.

هرات در غرب افغانستان از جمله ولایات نسبتا امن در این حوزه محسوب میشود که به گفته تحلیل گران امور همکاری مردم با نیروهای امنیتی یکی از دلایل عمده تامین امنیت در این ولایت محسوب میگردد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top