خبرنگاران در حوزه‌غرب: هیچ نوع اطلاعات که لازم یک خبرنگار است در اختیار آنان قرار نمی‌گیرد

مسوولان نهادهای خبرنگاران در حوزه‌غرب کشور از عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات ابراز نگرانی کرده و می‌گویند که این روند برای جامعه خبرنگاری آزار دهنده است.

حامد مومن رییس دفتر ولایتی نی در هرات می‌گوید سخنگویان اداره‌های دولتی به خصوص اداره‌های محلی و امنیتی هیچ‌گونه اطلاعات که لازم یک خبرنگار است در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌دهند.

او گفت اکنون برخی سخنگویان خبرنگاران را تهدید می‌کنند که اگر دستاوردهای حکومت را پخش نکنند اطلاعات لازم را در اختیار آنان قرار نخواهند داد.

آقای مومن با ابراز نگرانی از این وضعیت تاکید که اگر این روند دوام پیدا کند، آزادی بیان که یک دستاورد حکومت تلقی می‌گردد زیر سوال خواهد رفت.

در همین حال سمیه ولی‌زاده مسوول نهاد بانوان خبرنگار نیز از این روند نگران است و می‌گوید که بانوان خبرنگاران بر علاوه عدم دسترسی به اطلاعات، زیر تهدید نیز قرار دارند.

بانو ولی‌زاده افزود که تهدیدات امنیتی در برابر بانوان خبرنگاران به حدِ شده است که برخی‌ها وظیفه‌ها را ترک کرده و خانه‌نشین شده اند.

در حالی این گفته‌ها بیان می‌گردد که صبح امروز امراالله صالح معاون اول ریاست جمهوری کشور در صفحه‌ای فیس‌بوک خود نوشته که طالبان تهدید به ترور فعالان مدنی کرده اند.

قابل ذکر است که نی یا حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان برای رفیق شیرزی سخنگوی صحت‌عامه به خاطر هم‌کاری با خبرنگاران، لوح تقدیر داد.

گزارش: آدینه قاضی زاده

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تلگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top