ختم عملیات نظامی و پاکسازی ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه هرات، از وجود مخالفان مسلح دولت

نیروهای مشترک امنیتی افغان در یک عملیات بیست روزه ی قریه جات ناامن ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه ولایت هرات را از وجود طالبان پاکسازی کرده اند.

پس از افزایش حمله های طالبان برپوسته  های نیروهای امنیتی در ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه ولایت هرات، نیروهای امنیتی عملیات مشترکی را به منظور سرکوب طالبان در این ولسوالی ها راه اندازی کرده اند.

جنرال امین الله امرخیل قوماندان امنیه ولایت هرات در مصاحبه ی اختصاصی با خبرگزاری کهندژ میگوید؛ که در این عملیات که در حدود 20 روز دوام کرد، در کنار کشته شدن ده ها تن از طالبان، برخی فرمانده های آنان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند و یک زندان طالبان نیز از بین رفته است.

وی افزود: همچنان درنتیجه ی این عملیات، تمام قریه جات ناامن ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه از وجود طالبان پاکسازی شده است.

نیروهای امنیتی به منظور جلوگیری از فعالیت های طالبان، چندین پوسته  امنیتی را در ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه ایجاد کرده اند.

جنرال نورالله قادری قوماندان قول اردوی 207ظفر تاکید می کنند، که پس از این به طالبان اجازه نمی دهند تا پوسته  های نیروهای امنیتی را آماج قرار دهند.

درهمین حال ده ها تن از باشنده گان هرات که بیشتر شان باشنده گان ولسوالی ها و مناطق ناامن استند در تالار شاه امان الله قاضی در شهر هرات گردهم آمده و حمایت شان را از نیروهای امنیتی اعلام نمودند.

آنان همچنان از طالبان می خواهند که خواسته های صلح خواهانه افغان ها را بپذیرند و بیشتر از این باعث کشتار مردم بیگناه و نیروهای امنیتی کشور نشوند.

ولسوالی های شرقی هرات به ویژه پشتون زرغون و اوبه در ماه های پسین گواه حمله های خونین طالبان بر پوسته  های نیروهای امنیتی بوده اند.

طالبان در بخش هایی از این ولسوالی ها فعالیت داشتند و دست به ناامنی می زدند.

مقام های امنیتی در هرات تاکید می کنند که پس از این طالبان توان وریارویی با نیروهای امنیتی در این ولسوالی ها را نخواهند داشت.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top