دستگیری یک شبکه ی ۵ نفری دزدان حرفوی توسط اداره امنیت ملی هرات

یک شبکه ی ۵ نفری سارقین حرفوی از سوی اداره امنیت ملی گرفتار و بازداشت شده اند. گفته میشود: این دزدان متهم به سرقت یک میلیون افغانی از یک مارکت صرافی در داخل شهرهرات میباشند.

منابع خبری درهرات میگویند: این باند ۵ نفری سارقین به سرکرده گی جمیل، مشهور به جمیل غوربندی، عبدالودود، مشهور به وحید، غلام فاروق مشهوربه تبنگ، عبدالرزاق مشهور به مدیر و حاجی محمد شریف نام دارند، که از مدت ده ماه بدینسو تحت تعقیب اداره ی امنیت ملی قرار دارند.

جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات میگوید: این دزدان متهم به سرقت بالغ بر ده میلیون افغانی پول نقد، که در ماه حمل سال روان، شب هنگام از مارکت صرافی ممتاز واقع در جاده ی لیسه مهری میباشند.

وی افزود: این گروپ سارقین دریک عملیات پیچیده کارمندان ریاست امنیت ملی ولایت هرات شناسایی ودستگیر شدند ، که بجرم خویش نیز اعتراف کرده اند.

سخنگوی والی هرات میگویند: این سارقین در اعترافات خود گفته اند که در نیمه های شب پنجم حمل سال روان، ابتدا وارد مارکت صرفی متذکرده گردیده و پس از بستن دهان و دستان نگهبان، مبلغ یک صد لک افغانی را به سرقت برده اند.

گفته میشود: قرار است دوسیه ی نسبتی این افراد پس از تحقیقات، بزودی به ارگان های عدلی وقضایی سپرده شود.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top