سریال حمله بر مساجد و نمازگزاران در ولایت هرات همچنان ادامه دارد

برای سومین بار یک مسجد در مربوطاات ولسوالی انجیل هرات هدف انفجار ماین قرار گرفت. مقامهای محلی میگویند: این انفجار تلفات جانی در پی نداشته است ولی ساختمان مسجد به گونه ی قسمی خسارت دیده است.

حوالی ساعت ۶:۳۰ صبح روز ۵ شنبه مسجد ابوالفضل واقع در کوره ملی در شهرک المهدی جبرئیل شاهد انفجار ماینی بود که در کنار دیوار این مسجد کار گذاری شده بود.

مقامهای محلی میگویند: دراین انفجار به کسی آسیبی نرسیده، اما اندک خسارت مالی بر دیوار ویک پنجره ی مسجد بجا گذاشته است.

درهمین حال محمد حسن مرادی ارباب قریه داش خانه میگوید: این حادثه زمانی صورت گرفته که نمازگذاران، از مسجد بیرون آمده بودند و به کسی آسیبی نرسیده است.

از سوی هم شماری از مردم دولت را به سهل انگاری در تامین امنیت مسجد و جلوگیری از حوادث اینچنینی متهم میکنند.

آنان میگویند: دشمنان دین و مردم افغانستان از هر نیرنگی برای صدمه رساندن به مسلمانان و تفرقه افگنی میان فرقه ها استفاده میکنند، اما غافل ازاینکه با این کار شان بیشتر مردم و اقوام افغانستان باهم متحد تر و منسجم تر میگردد.

سید محمد اعظیم یکتن از باشنده گان هرات میگوید: دولت باید برای شناسایی و بازداشت عاملین این جنایات تلاش کند و مجازات سختی را برای این نفاق افگننان وضع نماید.

درهمین حال جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات میگوید: درپی این حادثه نیروهای امنیتی و ارگان های کشفی دست به کار شده اند و تلاش میکنند تا به زودی عاملین این قضایا را شناسایی و بازداشت نمایند.

وی افزود: برای هرکدام از این حوادث یک دوسیه بازشده است و روز گذشته والی هرات با بزرگان و عالمان دینی دیدار داشته است و توطیه های که از سوی دشمن طرح و پلان ریزی شده را به بررسی گرفته است.

سخنگوی والی هرات اطمینان میدهد که بزودی عاملین این قضایا شناسایی و بازداشت خواهند شد و نیروهای امنیتی از هیچگونه سعی وتلاش برای تامین امنیت بهتر برای مردم، دریغ نخواهند کرد.

در دو ماه گذشته این سومین رویداد انفجاری است، که در مساجد ولایت هرات رخ میدهد. پیش از این نیز در مسجد رضائیه واقع در منطقه پل غوردرواز و مسجد امام محمد باقر(ع) در منطقه “پل باغ زَبیده” در حومه درب عراق هرات، یک انفجار صورت گرفت که در انفجار مسجد امام محمد باقر(ع) ملا امام مسجد کشته و شماری از نماز گزاران زخمی شدند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top