مردم هرات در یک حشر عمومی اقدام به پاک کاری این شهر کردند

به منظور پاک کاری شهر هرات حشر عمومی دو روزه برگزار شده است. نزدیک به سه هزار تن در این حشر عمومی شرکت دارند و قرار است جاده ها و کانال های آبی از وجود گل و لای پاک کاری شود. مسئوولان اداره ی شاروالی هرات می گویند: در جریان سیلاب های اخیر بیشتر قسمت های شهر به ویژه جاده ها گل و لای گرفته و نیازمند پاک کاری و ترمیم است.

به دنبال سرازیر شدن سیلاب ها در شهر هرات بیشتر قسمت های این شهر زیر آب رفت و هنوزهم گل و لای به جای مانده از این سیلاب ها در جاده ها وجود دارد.

مسئوولان شاروالی هرات می گویند: نزدیک به سه هزار تن در این حشر عمومی دو روزه اشتراک دارند و قرار است تمام بخش های شهر از وجود گل و لای پاک کاری شود.

غلام غوث نیکبین معاون شاروالی هرات می گوید: تمام جاده های شهر جاروب و شستشو می شود و محیط سبز نیز که در جریان سیلاب ها آسیب دیده احیاء می گردد.

در همین حال شماری از باشنده های هرات می گویند: سیلاب های اخیر نمای شهر را دگرگون کرده و تمام مردم باید در پاک کاری این شهر سهم بگیرند.

آنان از دولت نیز می خواهند که برای جلوگیری از سیلاب ها در شهر تدابیر جدی را روی دست بگیرد.

در همین حال شماری از فعالان مدنی راه اندازی حشر عمومی برای پاک کاری شهر هرات را مهم می خوانند.

به باور آنان گل و لای به جامانده از سیلاب ها در شهر برای محیط زیست و صحت مردم مضر است و دولت باید هرچه زودتر شهر را پاک کند.

در جریان یک هفته اخیر به دنبال سیلاب های مخرب در هرات بر علاوه تخریب صدها خانه مسکونی، جاده های شهری و محیط سبز را نیز به شدت آسیب زده است.

به دنبال تخریب قسمتی از جوی نو در شمال شهر هرات، آب پر گل و لای این جو وارد شهر هرات شد و به مردم و محیط شهرهرات به شدت اسیب وارد کرد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top