نیویورک‌تایمز: توافق هسته‌ای با ایران به مانع برخورده است

139302281936253532793913

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری رها نیوز، روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی از قول منابع مطلع به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 همانند سایر منابع خبری در روزهای گذشته از ایجاد شدن موانعی در این گفت‌وگوها خبر داده است.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد نیروهای آرایش‌یافته در جبهه مخالفان توافق هسته‌ای با ایران، گروه نیرومندی را تشکیل می‌دهند: جمهوری‌خواهان تازه به قدرت رسیده، برخی از همگنان رئیس جمهوری آمریکا در حزب دموکرات و بسیاری از متحدان آمریکا.

به نوشته این روزنامه، در حالی که مذاکره‌کنندگان هسته‌ای دو طرف در هفته جاری به وین، پایتخت اتریش برمی‌گردند تا آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای را برگزار کنند، مشاوران امنیت ملی آمریکا شانس توافق هسته‌ای در روزهای پیش رو را بین 40 تا 50 درصد برآورد می‌کنند.

بر اساس این گزارش، آقای اوباما به گروهی از کسانی که اخیراً از کاخ سفید دیدن کرده‌اند درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفته است: «در پایان، این یک تصمیم سیاسی است که ایرانی‌ها باید بگیرند». اما نیویورک‌تایمز پس از بازتاب این اظهارات منتسب به رئیس جمهوری آمریکا می‌نویسد: «این اظهارات برای خود او (اوباما) هم صادق هستند.»

در ادامه این گزارش به این موضوع که کشورهای اروپایی بر خلاف آمریکا و اسرائیل تهدید اندکی از برنامه هسته‌ای ایران احساس می‌کنند اشاره شده، اما در ادامه فرانسه که از کشورهای مصر برای تشدید فشارها علیه ایران است، از این موضوع مستثنی شده است.

یک دیپلمات غربی فرانسه را به عنوان «وزنه‌ای در برابر تمایل اوباما برای دادن امتیاز به ایران» توصیف کرده است.

فردی که یکی از تنظیم‌کنندگان ارشد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا توصیف شده درباره توافق دولت با کنگره در توافق هسته‌ای به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «ما هر چه در باره آن مذاکره می‌کنیم را بایستی بتوانیم دیر یا زود به کنگره ارائه کنیم.»

وی افزود: «و این در اتاق مذاکره به نفع ماست چون معنای آن این است که ما می‌توانیم به ظریف (وزیر خارجه ایران) بگوییم که حتی اگر ما توافق کنیم تحریم‌‌ها را زود برگردانیم یا به شما اجازه دهیم سانتریفیوژها را نگاه دارید ـ که چنین نخواهیم کرد ـ کنگره شورش خواهد کرد.»

در ادامه این گزارش از قول مقامات اطلاعاتی آمریکا و اروپا ادعا شده که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی معتقد است که انتخابات اخیر میان‌دوره‌ای کنگره اوباما را تضعیف کرده و گفت‌وگوها همین حالا هم به به رسمیت شناسی حق غنی‌سازی ایران رسیده‌اند.

انتهای پیام/م.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top