هشدار محمد اسماعیل خان به کشورهای های روسیه و ایران

از بیست ششم دلو سالروز خروج قشون سرخ شوروی در هرات با حضور شماری از رهبران و قوماندانان جهادی تجلیل شد. اسماعیل خان رهبر پیشین جهادی در این مراسم تاکید کرد که دولت افغانستان برای تامین امنیت متکی به نیروهای خارجی است و این باعث بروز نا امنی ها شده است. این رهبر جهادی بر این باور است که امنیت را خود مردم افغانستان می توانند تامین کنند، نه بیروونی ها، از سوی هم به برخی از کشورهای هشدار داد، که به باور وی تلاش دارند با استفاده از طالبان در افغانستان نفوذ داشته باشند.

محمد اسماعیل خان یک تن از رهبران پیشین جهادی یک بار دیگر حکومت وحدت ملی را تحمیلی و متکی به خواست خارجی ها خواند و تاکید کرد  که اتکاء این حکومت به نیروهای خارجی، باعث افزایش ناامنی ها در کشور شده است.

آقای اسماعیل خان که در مراسم تجلیل از ۲۶ دلو صحبت می کرد از رهبران حکومت وحدت ملی خواست که برای تامین امنیت به جای چند هزار سرباز خارجی از مردم افغانستان کمک بخواهند.

محمد اسماعیل خان همچنان به کشورهای ایران و روسیه به دلیل آنچه حمایت از گروه طالبان خواند، هشدار داد.

این رهبر پیشین جهادی می گوید: همان طوری که شوروی ها با حمایت رژیم کمونیستی آن وقت به اهداف خود در افغانستان نرسیدند، اکنون هم روس ها با حمایت از طالبان اشتباه بزرگی را تکرار می کنند.

او از کشور همسایه ایران نیز خواست که به جای دوستی سست و موقت با طالبان، با ملت افغانستان دوستی مستحکم و دوام دار داشته باشد.

از سوی دیگر این رهبر پیشین جهادی از گسترش فعالیت های طالبان در کشور نگران است و تاکید دارد که بیش از نیمی از خاک کشور در کنترول گروه های مخالف مسلح دولت است.

او می گوید، که حکومت وحدت ملی جز کشتار، فساد اداری و ظلم دستاورد دیگری نداشته است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top