هوا داران کامران علیزی به رسم اعتراض شاهراه های بنادر هرات را مسدود نمودند

صدها تن از باشنده های هرات به حمایت از رئیس شورای ولایتی هرات شاهراه های هرات- اسلام قلعه و هرات – تورغندی را به روی ترافیک مسدود کردند. این معترضان تصمیم محکمه اختصاصی مبارزه با فساد اداری در برابر رئیس شورای ولایتی هرات ناعادلانه می خوانند و خواهان لغو این حکم است. محکمه اختصاصی مبارزه با فساد اداری برای کامران علیزایی رئیس شورای ولایتی هرات به دلیل آنچه سو استفاده از صلاحت قانونی او می خواند؛ دو سال و شش ماه زندان تعیین کرده است.

اینجا شاهراه هرات – اسلام قلعه در نزدیکی نقطه صفری مرز میان افغانستان و ایران است، این شاهراه از صبح روز شنبه به روی رفت و آمد مسدود شده است.

صدها تن از باشنده های هرات به دلیل تصمیم محکمه اختصاصی مبارزه با فساد اداری در برابر رئیس شورای ولایتی هرات، دراین مکان با راه اندازی تظاهرات، خیمه ی تحصن بپا کرده و شاهراه های هرات – اسلام قلعه و هرات – تورغندی را به روی ترافیک مسدود کرده اند.

این معترضان که حامی کامران علیزایی رئیس شورای ولایتی هرات هستند خواهان لغو حکم محکمه اختصاصی مبارزه با فساد اداری در قبال آقای علیزایی هستند.

صبح امروز در شهر هرات در مقابل ساختمان مقام ولایت، نیز حامیان رئیس شورای ولایتی هرات دست به تظاهرات زدند و حمایت شان را از آقای علیزایی اعلام کردند.

چندی پیش به دلیل آنچه سواستفاده از صلاحیت های وظیفوی خوانده می شود، این محکمه برای رئیس شورای ولایتی هرات دو سال و شش ماه زندان تعیین کرده است.

با این حال مسئوولان محلی در هرات می گویند: تاهنوز حکم بازداشت رئیس شورای ولایتی این ولایت از مرکز کشور به آنان نرسیده است و در صورت رسیدن این حکم نیروهای امنیتی اقدام خواهند کرد.

جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات می گوید: خواسته های معترضان را هم به مقام ها در مرکز کشور می رسانند.

از سوی هم صدها موتر به دلیل مسدود بودن شاهراه هرات – اسلام قلعه در دو طرف گیر مانده و شماری از مسافران می گویند: بسته شدن این شاهراه مشکلات جدی را به آنان به بار آورده است.

با این حال این معترضان هشدار می دهند که اگر محکمه اختصاصی مبارزه با فساد اداری حکم خود در برابر رئیس شورای ولایتی هرات را لغو نکند،آنان به اعتراض های خود ادامه داده و تمام شاهراه های این ولایت را به روی ترافیک مسدود می کنند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top