کسب چهارده مدال توسط دانش آموزان افغان در مسابقات محاسبات ذهنی بین المللی

این مسابقات میان هشتاد کشور جهان در شهر کوالالامپور مالیزیا برگذار شده بود، که بیش از 2800 تن شرکت کرده بودند.

در این مسابقات که بنام یو سی مس یاد می شود، چهارده تن از دانش آموزان افغان نیز با دانش آموزان هشتاد کشور دنیا به رقابت پرداختند، که مقام های اول تا سوم را بنام خود رقم زدند.

مسئوولان برنامه یو سی مس یا محاسبات ذهنی ریاضی، می­گویند: برای اولین بار است، که دانش آموزان افغان به این مسابقات حضور می یابند.

محمود رضایی مسئوول این برنامه گفت: (با تلاشی بسیار خوبی که شاگردان ما انجام داده بودند، یک مقام اول، چهار مقام دوم و 9 مقام سومی را در سه سطح، شاگردان افتخار آفرین ما در این مسابقات کسب کردند.)

مسئوولان این برنامه می­گویند: این چهارده دانش آموز به نمایندگی از معارف کشور در این مسابقات حضور داشتند، که در سه سطح،Basic ، Elementary A و Elementary B برگذار شد.

روش حضوردر این مسابقات طوری بود، که باید دانش آموزان در هشت دقیقه حدود 200 سوال محاسبات ذهنی ریاضی را پاسخ می دادند و دانش آموزان افغان توانستند در همین سه سطح از مسابقات مقام های اول تا سوم را کسب کنند.

شماری از این دانش آموزان که از این مسابقات برگشته اند می­گویند سطح آگاهی در این رقابت خیلی بالا بود، اما آنها با آنکه برای نخستین بار بود دراینگونه مسابقات شرکت کرده بودند، توانستند با کسب مدال به کشور برگردند.

محمد عرفان فرمان یکتن از شرکت کننده گان این مسابقات گفت(من در بیست وسومین مسابقات بین المللی یو سی مس شرکت کردم، با حل 154 سوال توانستم مقام اول  کسب کنم.)

دراین مسابقات پنج تن از دانش آموزان دختر  و 9 تن هم دانش آموزان پسر شرکت کرده بودند.

سمرغوثی یکتن دیگر از شرکت کننده گان این مسابقات گفت: (در مسابقات یو سی مس که میان دانش آموزان هشتاد کشور برگذار شده بود، با کوشش و تلاش که کردیم توانستیم مقام اول، دوم و سوم را به کشور خود کسب کنیم.)

این برای بیست وسومین بار است، که مسابقات یو سی مس یا محاسبات ذهنی ریاضی با حضور دانش آموزانی از کشورهای مختلف دنیا برگذار می شود.

دانش آموزان افغان که به این مسابقات رفته بودند خرسند هستند و امیدوار اند، در آینده هم بتوانند در اینگونه مسابقات شرکت کنند.

محمدهارون فرمان یکتن دیگر از این دانش آموزان گفت: (مه به بیست سومین دوره مسابقات بین المللی یو سی مس شرکت کردم و بین 2800 شرکت کننده و هشتاد کشور بین المللی وبا حل 187 سوال مقام سوم را کسب کردم و این به مه افتخار آمیزاست، که بیرق کشور خود را به کشور مالیزیا شهر کوالالامپور بالا کردم.)

این درحالیست که درگذشته نیز چنین مسابقاتی در میان ده­ها کشور دنیا در مالیزیا برگذار شده بود، سال قبل دانش آموزان افغان به دلیل اینکه نتوانسته بودند، ویزای مالیزیا را بگیرند، از حضور در این مسابقات باز ماندند.

پیش از این هم مسابقات یو سی مس یا محاسبات ذهنی ریاضی میان صدها دانش آموز از کشورهای مختلف دنیا در شهر دبی برگذار شده بود که دانش آموزان افغان نیز در آن حضور داشتند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top