کشته شدن ۲۵ طالب و زخمی شدن ۳۱ تن دیگرشان در نتیجه ی عملیات نظامی در فراه

درنتیجه ی عملیات نظامیان مشترک افغان در فراه ۲۵ طالب کشته و ۳۱ تن دیگر زخمی شده اند. مقامهای امنیتی میگویند: عملیات تصفیوی را تحت نام نوید ۳۳ به منظور سرکوب مخالفان دولت، از چند روز بدین سو در ولسوالی بالابلوک آن ولایت راه اندازی کرده اند.

نجیب الله نجیبی سخنگوی قول اردوی ۲۰۷ ظفر میگوید: دراین عملیات که در قریه ی تودنک های ولسوالی بالابلوک فراه راه اندازی گردیده، درگیری سنگینی میان مخالفان دولت و نیروهای امنیتی افغان به وقوع پیوسته است.

به گفته ی او: درنتیجه این عملیات به نیروهای امنیتی افغان آسیبی نرسیده و ۱۰ تن از افراد طالبان کشته و ۱۲ تن دیگر زخم برداشته اند.

وی افزود: نیروهای نظامی افغان به منظور پاکسازی ولسوالی بالابلوک از وجود طالبان عملیات گسترده ی نظامی را در آن منطقه راه اندازی کرده اند.

از سوی هم محمد اقبال باهر سخنگوی پولیس فراه میگوید: در نتیجه حملات هوایی و زمینی نیروهای امنیتی که در مربوطات قریه تودنک های ولسوالی بالابلوک و فراهرود راه اندازی گردید، ۱۵ طالب کشته و ۱۹ تن شان زخمی شده اند.

وی افزود: همچنان دراین عملیات سه طالب دستگیر، و مقداری سلاح و مهمات و وسایل نقلیه طالبان، منهدم گردیده است.

درهمین حال یک منبع که خواست ازوی نام نبریم، گفت: دراین جنگ ها ۲ سرباز پولیس جان باخته و به ۲ سرباز اردو و یک پولیس زخمی شده اند.

مقامهای امنیتی در فراه میگویند: این عملیات به منظور پاکسازی مناطقی که طالبان در آن حضور فعال دارند، راه اندازی گردیده است، و تا سرکوبی کامل طالبان، ادامه خواهد داشت.

گروه طالبان تا به اکنون دراین مورد ابراز نظری نکرده اند.

این درحالیست که شماری از باشنده گان قریه تودنک های ولسوالی بالابلوک، زمانیکه میخواستند از شدت جنگ به جای امن پناه ببرند، عصر روز جمعه در مسیر راه، وسیله های نقلیه هاشان در چند رویداد جداگانه با ماین کنارجاده ی برخورد کرده است و در نتیجه ۸ فرد ملکی کشته و ۲۲ زخمی شده اند، که کشته وزخمی شده گان شامل زنان، کودکان و مردان میباشند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top