کشته وزخمی شدن بیش از بیست نیروی امنیتی و افراد ملکی درنتیجه ی حمله ی گروه طالبان درهرات

درنتیجه ی حمله ی گروهی طالبان بالای یکی از پوسته های امنیتی ولسوالی اوبه هرات، شش سرباز محافظت عامه  و 4 فرد ملکی جانه باخته و 9  سرباز با سه فردملکی زخم برداشته اند.

مقام های امنیتی درهرات میگویند: این رویداد شب گذاشته زمانی به وقوع پیوسته که طالبان از چهار طرف بالای پوسته ی امنیتی رباط آخند، در مربوطات ولسوالی اوبه هجوم آوردند، که جنگ شدیدی میان طرفین آغاز گردید.

منابع خبری درهرات، با تائید این رویداد میگویند: ده ها طالب از ولایت بادغیس، ولسوالی پشتون زرغون و اوبه در منطقه ی کرشک، ولسوالی اوبه تجمع کرده بودند و قصد حمله به منطقه گناه آباد آن ولسوالی را داشتند.

منایع که میخواهند از آنها نام نبریم به خبرگزاری کهندژ میگویند: زمانیکه طالبان موفق به اجرای پلان شان در منطقه گناه آباد نشده اند، شب گذشته بالای پوسته ی امنیتی محافظت عامه در منطقه رباط آخند در مرزمیان ولسوالی های پشتون زرغون و اوبه حمله نمودند، که جنگ شدیدی میان نیروهای محافظت عامه و طالبان مسلح صورت گرفته است.

به گفته ی منابع: از حوالی ساعت 10:00 شب تا ساعت 5 صبح امروز جمعه جنگ ادامه داشت، که سرانجام شش سرباز پولیس محافظت عامه جان باخته، 9 تن زخمی گردیده و یکتن تا اکنون لادرک میباشد.

همچنان دراین جنگ چهار فرد ملکی جان باخته و سه تن دیگر نیز زخمی شده اند.

طالبان پس از تخریب پوسته ی مذکور تمام سلاح و مهمات آنرا با خود برده اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top