کشته و زخمی شدن ده تن در جنگ بر سر اراضی در بادغیس

درگیری بر سر زمین زراعتی در بادغیس ده کشته و زخمی برجای گذاشت. مقام های محلی در ولایت بادغیس میگویند: این درگیری میان شماری از باشنده گان ولسوالی قادس ولایت بادغیس بر سر اراضی زراعتی صورت گرفته است.

“میرزا علی بیدار” سرپرست ولسوالی قادس ولایت بادغیس میگوید: این درگیری روز گذشته میان دو قوم در منطقه نخچیرستان این ولسوالی صورت گرفته است.

وی افزود: این واقعه ناشی از اختلافات بر سر یک قطعه زمین زراعتی بوده که در نتیجه 5 تن کشته و 5 تن دیگر مجروح گردیدند.

گفته میشود: شماری از منازل مسکونی دو طرف نیز در جریان درگیری آتش گرفته است.

مقام های محلی در ولایت بادغیس میگویند: در حال حاضر نیروهای امنیتی به محل اعزام شدند و درگیری خاتمه یافته است.

منطقه نخچیرستان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری شمال شرق مرکز ولسوالی قادس موقعیت داشته و طالبان مسلح در آن حضور گسترده دارند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top