کشته و زخمی شدن ۵۵ تن بر اثر حادثه ی ترافیکی در شاهراه هرات – قندهار

درنتیجه یک حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه هرات قندهار ۵۵ تن کشته وزخمی شده اند. مسئولان محلی میگویند: این حادثه حوالی صبح امروز به وقوع پیوسته است که زنان و کودکان نیز شامل کشته وزخمی شده گان این حادثه میباشند.

محمد ناصرمهری سخنگوی والی فراه میگوید: یکعر اده موتر بس مسافربری نوع 303 زمانیکه از سمت هرات به طرف کابل درحرکت بود، در مسیر راه با یک عراده تیلر باربری تصادف نموده است.

وی افزود: درنتیجه ی این حادثه ۱۴ تن کشته و ۴۱ تن دیگر زخم برداشته اند، که زخمی شده گان این حادثه به شفاخانه های های ولایات فراه و هرات منتقل گردیده اند.

سخنگوی والی فراه میگوید: درمیان کشته و زخمی شده گان این حادثه زنان و کودکان نیز شامل میباشند، که وضعیت شماری از مجروحین از سوی داکترتان معالح وخیم گزارش شده است.

به گفته ی مهری: این حادثه در مسیر شاهراه هرات قندهار، در منطقه ی بنام توت که مربوط به ولسوالی گلستان فراه میباشد، رخ داده است.

مسئولان محلی بی توجهی وتیز رانی راننده گان این وسایط را عامل بروز این حادثه عنوان میکنند.

شماری از مردم نیز حوادث دلخراش ترافیکی در کشور از جمله مرگ بارترین رویداد های عنوان میکنند، که پس از حملات انتحاری و انفجاری بیشترین تلفات را برمردمان ملکی وارد میکند.

این مردم از دولت میخواهند تا در قسمت کنترول ترافیک جاده و برخورد قانونی با راننده گان و مسئولان ترانسپورت های خصوصی توجه جدی نماید، تا از حوادث ناگوار ترافیکی و وارد شدن تلفات انسانی جلوگیری شود.

خرابی جاده ها، تیزرانی ها و بی توجهی از سوی راننده گان به قوانین ترافیکی از جمله موارد عمده ایست که همواره از سوی مسئولان باعث بروز حوادث ترافیکی میگردد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top