کمک سازمان خوارکه وزراعت سازمان ملل برای بیش از یک هزار و دو صد خانواده ی زراعت کار در هرات

سازمان خوراکه و زراعت سازمان ملل متحد تلاش دارد، تا خانواده های متاثر از خشکسالی در حوزه غرب کشور را همکاری کند.

به تاره گی بیش از یک هزار و 2 صد خانواده در هرات مواد خوراکی حیوانی و مواد زراعتی کمکی این سازمان را دریافت کرده اند.

این کمک ها در کاهش تلفات مواشی مالداران و از سرگیری زراعت مهم خوانده می شود.

راجندرا اریال رئیس سازمان خوراکه و زراعت سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید: آنان به همکاری اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده ی امریکا، برای بیش از یک هزار و 2 صد خانواده متاثر از خشک سالی در ولایت هرات مواد خوراکه حیوانی و زراعتی کمک کرده اند و این روند در آینده نیز ادامه دارد.

مسئوولان ریاست زراعت و آبیاری هرات می گویند: که در سال روان به علت خشک سالی، هزاران راس مواشی مالداران و هزاران جریب کشتزارهای دهقانان این ولایت از بین رفته اند.

عبدالصبور رحمانی رییس زراعت و آبیاری هرات، اما از بارش باران امسال که باعث از میان رفتن خشکسالی در سال آینده خواهد شد، خوشبین استند.

درهمین حال شماری از مالداران و دهقانان در هرات می گویند، که سال گذشته به علت کمبود بارش باران و برف، آب به کشتزارهای شان نرسیده و زراعت شان نابود شد. آنان خواهان کمک از سوی نهادهای مددرسانی جهانی و حکومت استند.

خشکسالی طی یک سال گذشته در حوزه غرب کشور هزاران دهقان و مالدار را متضرر ساخته است و هزاران خانواده از این خشکسالی متاثر شده اند، که خانه های شان را ترک کرده و در اطراف شهر هرات زیر خیمه ها زنده گی می کنند.

مسئولان در سازمان خوراکه و زراعت سازمان ملل متحد می گویند: تا به اکنون برای 84 هزار خانواده متاثر از خشکسالی در غرب افغانستان کمک کرده اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top