کمک یک محموله با ارزش بیشتر از یک میلیون دالر از سوی ترکمنستان به مردم هرات

یک محموله کمکی از کشور تُرکمنستان به ارزش بیشتر از یک میلیون دالر آمریکایی که شامل موادسوختی، لباس و موادغذایی می‌باشد با حضور معین‌های وزارت‌های خارجه افغانستان و ترکمنستان و برخی مقام‌های محلی هرات، اهدا گردید.

وفا حاجیوف معین وزارت خارجه ترکمنستان گفت این کمک‌ها شامل موادسوختی، البسه و موادغذایی می‌باشد و افزود که این محموله‌ی آخری نبوده بل از این پس کمک‌های بیشتری با مردم افغانستان صورت خواهد گرفت.

وی گفت یک قرار داد بزرگ انرژی زیر کار است و تلاش می‌شود تا روابط میان دو کشور بیشتر از گذشته مستحکم‌تر گردد.

در همین حال شیرمحمدعباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان در سفر به ولایت هرات از اهدای محموله کمکی کشور ترکمنستان ابراز سپاس و قدردانی کرد و گفت این کمک‌ها یک قدم مثبت در جهت تقویت روابط نیک و دوستانه‌ی دو کشور می‌باشد.

وی افزود که تلاش آنان بخاطر گسترش پروژه‌های بزرگ اقتصادی مانند تاپی با مقام‌های جمهوری تُرکمنستان نیز جریان دارد.

با این حال محمدیونس قاضی‌زاده رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات نیز گفت کشور تُرکمنستان یکی از شرکای خوب اقتصادی در همسایگی افغانستان است و سالانه مراودات زیاد تجارتی بین بازرگانان دو کشور صورت می‌گیرد و افزود که در گذشته نیز کشور تُرکمنستان بارها محموله‌های کمکی را به افغانستان فرستاده است که این نشان دهنده حُسن هم‌جواری این کشور است.

 

کانال تل‌گرام کهندژ

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top