گشایش نمایشگاه راه لاجور در هرات

پنجمین نمایشگاه صنایع تولیدات داخلی تحت نام (نمایشگاه راه لاجورد) امروز درشهرهرات گشایش یافت.

در مراسم افتتاح این نمایشگاه که مقام های ارشد حکومتی حضور داشتند، از حمایت های دولت از تجارت و سرمایه گذاری خبر داده تاکید کردند، که اقتصاد و امنیت لازم و ملزوم یکدیگر است و حکومت افغانستان برای رشد و رونق سرمایه گذاری برنامه های را روی دست دارد.

این نمایشگاه به هدف آشنا ساختن مردم به کالاهای داخلی و رشد کار وبار صنعت گران و تولید کننده گان برگزاری شده است.

حمید الله خادم رییس اتاق صنایع و معادن ولایت هرات میگوید: در این نمایشگاه بیشتر از ۲۱۰ غرفه از انواع صنایع وتولیدات داخلی را به نمایش گذاشته شده وبه مدت شش روز بروی بازدید کننده گان باز خواهد بود.

به گفته وی، ازمجموع غرفه های این نمایشگاه  پنجا غرفه به زنان اختصاص یافته است، که در آن صنایع دستی بانوان به نمایش گذاشته شده است.

هرچند هرات از ولایت های است که بزرگترین شهرک صنعتی را دارا است اما صنعت کاران و تاجران این ولایت همواره از عدم حمایت دولت و ورادات تولیدات مشابه خارجی شاکی بوده اند.

شماری از تولید کنندگان و صنعت کارانی که دراین نمایشگاه، فرآورده های خود را به نمایش گذاشته اند، از حکومت خواستار فراهم سازی زمینه های سرمایه گذاری در کشور و حمایت بیشتر از تولیدات داخلی شدند.

این نمایشگاه با حضور حمد الله محب مشاور شورای امنیت ملی کشور، سرپرست وزارت معادن وصنایع و مقام های محلی هرات افتتاح شد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی کشور راه اندازی این نمایشگاه ها را دررونق اقتصادی مهم خوانده میگوید: رونق تجارت، وابسته به امنیت بهتر است و دولت افغانستان همواره در تلاش تامین امنیت و مصئونیت تاجران و صنعتگران میباشد.

عبدالقیوم رحیمی والی هرات نیز میگوید: اداره ی محلی کوشش میکنند، تا با استفاده ازاین فرصت برای تولیدات داخلی کشور بازار یابی داخلی و خارجی داشته باشند و حمایت بیشتر حکومت و مردم را نسبت به صنایع و تولیدات داخلی جلب کنند.

مقام های حکومتی با تاکید برحمایت از تولیدات داخلی، راه اندازی این نمایشگاه را گامی بزرگ در جهت معرفی صنایع و پیشرفت های اقتصادی این ولایت میخواند.

در این نمایشگاه در کنار صنعت کاران ولایت هرات، صاحبان صنایع از ولایات قندهار، بلخ و کابل نیز انواع تولیدات و صنایع داخلی را به نمایش گذاشته اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top