تجلیل از سال نو خورشید در ولایت هرات

سال نو خورشیدی درهرات با مراسم ویژه تجلیل شد. مقامهای محلی این ولایت یکبار دیگر تعهد دادند که برای سال جدید برنامه های نوی را روی دست دارند. والی هرات تاکید میکند که ارگانهای امنیتی و ادارات ملکی مصمم هستند تا برای خدمات رسانی وتامین امنیت شهروندان بیشتر تلاش کنند. در مراسم جهنده بالا همچنان باشندگان هرات از حکومت خواستند که برای سال نو، برنامه های جدید بخصوص فراهم سازی زمینه ی کار وتامین امنیت بیشتر شهروندان کشور را روی دست گیرند.

درمراسم ویژه سال نو خورشیدی، هراتی­ها گردهم آمده اند و برای داشتن آرامش سرتاسری درکشور دعا نمودند.

مقام­های محلی  این ولایت می­گویند، هرات درسال که گذشت امنیت نسبی را تجربه کرد و پروژه­های بزرگ اقتصادی دراین ولایت افتتاح وبه بهره برداری رسیده است.

محمد آصف رحیمی والی هرات تاکید می­کند که برای سال نوخورشیدی برنامه­های جدیدی را روی دست دارند.

این مراسم ویژه با سبزه وگیاه مزین شده بود، مردم همه گرداگرد جهنده جمع شدند و منتظر به اهتزاز درآمدن علم مبارک هستند.

شهروندان هرات می­گویند: دراین بهار نو که روح طبیعت تازه می­شود، نیاز است که حکومت نیزبرنامه­های جدیدی را به خاطر بیرون رفت از این وضعیت روی دست بگیرد.

از سوی دیگر برخی فعالان مدنی دراین ولایت به این باور اند که صدها سال پیش، نوروز در سرزمین خراسان تجلیل میشد.

امروز درهرات، مردم به استقبال بهار نو می رفتند، بناء این شور وهلهله نشان میدهد که شهروندان کشور ازجنگ خسته شدند ومنتظرصلح دائمی هستند.

همه ساله در روز اول سال نو مردم هرات به خاطر تجلیل از نوروز در زیارتگاه میر عبدالواحد شهید، گردهم می­آیند، ضمن اینکه برنامه ی تجلیل از سال نو با سبزه وگیاه مزین می­شود، جهنده بالا قسمت اصلی این برنامه است.

امسال هم شهروندان به این امید جمع شدند که سال نو را دور از همه دغدغه­ها و چالش­ها شروع کنند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top